Interessant:

Samsung Galaxy S4: 10 miljoen verkocht

nieuws 24 mei 2013 om 17:33

Samsung heeft officieel bekendgemaakt dat het inmiddels meer dan 10 miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S4 heeft verkocht. Dit aantal werd behaald in slechts één maand na de officiële lancering.

De Samsung Galaxy S4 (i9505) werd wereldwijd op 27 april gelanceerd in 60 verschillende landen. Inmiddels is het toestel verkrijgbaar in meer dan 110 landen, en dat aantal wordt op termijn opgeschroeft naar 155 landen. De verkoop van 10 miljoen Galaxy S4-modellen binnen  één maand na de officiële lancering is een record voor Samsung. De Galaxy S3 deed er 50 dagen voordat de teller op 10 miljoen verkochte exemplaren stond en de Galaxy S2 en Galaxy S1 hadden er respectievelijk 5 maanden en 7 maanden voor nodig. Samsung schat dat er elke seconde vier exemplaren van de Galaxy S4 worden verkocht.

Eerder werd al duidelijk dat de Galaxy S4 een recordverkoop zou bereiken: in vijf dagen werden vier miljoen stuks verkocht. De Galaxy S4 (met Android 4.2) beschikt over een groot 5-inch Full HD Super AMOLED-scherm dat is voorzien van het robuuste Gorilla Glass 3, zodat je smartphone tegen een stootje kan. De smartphone herkent je gezicht, je stem en je bewegingen. Zo kun je met 'Samsung Smart Pause' het scherm bedienen met je ogen. Het beeld wordt automatisch gepauzeerd zodra je even wegkijkt. Als je je ogen weer op het scherm richt, gaat de video vanzelf weer verder. De Samsung Galaxy S4 (16GB) is in Nederland te koop voor een verkoopadviesprijs van 699 euro. 

Samsung Tomorrow