Interessant:

Samsung Galaxy S4: 20 miljoen verkocht

nieuws 3 juli 2013 om 15:16

Volgens Koreaanse media is de Samsung Galaxy S4 inmiddels 20 miljoen keer verkocht: Samsung heeft dit bedrag nog niet bevestigd. Afgelopen mei stond de teller nog op 10 miljoen verkochte exemplaren.

Samsung maakte in mei officieel bekend dat het inmiddels meer dan 10 miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S4 had verkocht. Dit aantal werd behaald in slechts één maand na de officiële lancering.

De verkoop van 10 miljoen Galaxy S4-modellen binnen één maand na de officiële lancering was een record voor Samsung. De Galaxy S3 deed er 50 dagen over voordat de teller op 10 miljoen verkochte exemplaren stond en de Galaxy S2 en Galaxy S1 hadden er respectievelijk 5 maanden en 7 maanden voor nodig. Samsung schat dat er elke seconde vier exemplaren van de Galaxy S4 worden verkocht.

Eerder werd al duidelijk dat de Galaxy S4 een recordverkoop zou bereiken: in vijf dagen werden vier miljoen stuks verkocht. De verwachtingen zijn echter zo hoog, dat voor veel analisten zelfs deze recordverkoop tegenvalt: de verwachting was dat er dit jaar 80 miljoen exemplaren zouden worden verkocht, maar dat is bijgesteld naar 60 miljoen.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Engadget