Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm4,3" (256 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy S4 Zoom 1 Foto Samsung Galaxy S4 Zoom 2 Foto Samsung Galaxy S4 Zoom 3 Foto Samsung Galaxy S4 Zoom 4 Foto Samsung Galaxy S4 Zoom 5 Foto Samsung Galaxy S4 Zoom 6 Foto Samsung Galaxy S4 Zoom 7

Inleiding

De Samsung Galaxy S4 Zoom (SM-C101 / SM-C1010 / SM-C105) biedt een combinatie van de smartphone-functionaliteit van de Galaxy S4 en de camera-functionaliteit van de Galaxy Camera. De S4 Zoom is één van de exclusieve smartphones die, naast een 16-megapixel BSI CMOS-sensor, voorzien is van een 10-voudige optische zoom met optische beeldstabilisatie en een xenon-flitser. Daardoor kan je rekenen op dezelfde fotokwaliteit als van een compactcamera. De S4 Zoom is uitgerust met de nieuwe Zoom Ring-functionaliteit, een nieuwe manier waarmee je eenvoudig toegang hebt de belangrijkste functies. Als je tijdens een telefoongesprek een foto wil maken kan je via de Zoom Ring de In-Call Photo Share-functie activeren om foto te maken en deze direct te mms'en naar de persoon met wie je aan het bellen bent. Via de Zoom Ring zijn ook de Quick Launch- en Short Cut-functionaliteiten te activeren, die direct toegang geven tot de verschillende cameramodi. Onder de cameramodi is een Smart Mode Suggest-optie die je advies geeft over de beste instellingen. De Galaxy S4 Zoom heeft een 4,3-inch SuperAMOLED-display met een qHD (540 x 960 pixels) resolutie, draait op Android 4.2 Jelly Bean en maakt gebruik van de TouchWiz-interface. Het toestel is voorzien van een 1,5GHz dual-core processor, 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en prima connectiviteit met ondersteuning 3G/HSDPA, 4G/LTE, WiFi, NFC, Bluetooth 4.0 en aGPS. Via de Group Play-mogelijkheid is de S4 Zoom direct met andere Samsung-apparten te verbinden en videochatten is mogelijk met de 1,9-megapixel camera. Alle bekende Google-apps (Chrome, Google Maps, Google+, YouTube, Google Talk, Voice Search) zijn voorgeinstalleerd, evenals Samsungs ChatON-messenger-app. Tot slot kan je met de Samsung Galaxy S4 Zoom video's opnemen in 1080p Full HD-kwaliteit.

Specificaties

De Samsung Galaxy S4 Zoom is voorzien van een 1,5 GHz Samsung Exynos 4 Dual dual-core processor met 2 GB RAM. De Samsung Galaxy S4 Zoom heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 2.330 mAh. Met de Galaxy S4 Zoom kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 16-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 1,9 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy S4 Zoom is uitgerust met een Super AMOLED-scherm met een resolutie van 540 x 960 pixels. Super AMOLED borduurt voort op AMOLED en zorgt voor een zeer helder scherm met een lage energieconsumptie. Groot voordeel ten opzichte van reguliere AMOLED displays is de goede zichtbaarheid van het scherm in de zon. Het scherm van de Samsung Galaxy S4 Zoom is verder gemaakt van het stevige Gorilla Glass. Gorilla Glass is kras- en stootbestendig, waardoor je scherm minder snel zal beschadigen. De Samsung Galaxy S4 Zoom is enkel verkrijgbaar in de kleur wit.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy S4 Zoom draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S4 Zoom

Van de Samsung Galaxy S4 Zoom staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy S4 Zoom is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,3. Lees in het Samsung Galaxy S4 Zoom testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy S4 Zoom

Algemeen
ProductSamsung Galaxy S4 Zoom
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht208 gram
Afmetingen126,0 x 64,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.330 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorSamsung Exynos 4 Dual
Kloksnelheid2 core (max 1,5 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,3" (256 ppi)
Resolutie540 x 960px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,9 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB