Interessant:

Sony vernieuwt Walkman E-serie

nieuws 10 juli 2013 om 15:31

Sony heeft haar assortiment Walkman mp3-spelers vernieuwd met drie nieuwe modellen: de NWZ-E585, de NWZ-E384 en de NWZ-E383.

Sony's Clear Audio-technologieën op de NWZ-E585, NWZ-E384 en NWZ-E383 zoals Clear Bass, Clear Stereo en Clear Phase garanderen een rijk geluid vol details, met krachtige bastonen, kristalheldere hoge tonen en minder 'lekkage' tussen stereokanalen. Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) herstelt de subtiele hoge frequenties die verloren gaan wanneer naar sterk gecomprimeerde digitale muziekbestanden wordt geluisterd. Sony's Virtualphones Technology (VPT) voegt een extra dimensie toe aan de luisterervaring met de authentieke sfeer van een studio, club of stadion. De Walkmans zijn eenvoudig te voorzien van content. De inhoud (muzieknummers, foto's, video's, podcasts en afspeellijsten – enkel niet-DRM-inhoud) is van Windows Verkenner of iTunes-bibliotheek naar de Walkman te slepen.

Sony NWZ-E384 & NWZ-E383

De kleurrijke, compacte Walkman E380-serie biedt jongere muziekliefhebbers een eerste kennismaking met het Walkman-geluid. Clear Bass zorgt voor onvervormde bastonen en Clear Stereo voor een duidelijke scheiding tussen het linker- en het rechterkanaal. Dynamic Normaliser reduceert volumeverschillen tussen nummers wanneer de muziek in willekeurige volgorde wordt afgespeeld. Daarnaast is er een vijfsporen-equalizer met standaardinstellingen en de mogelijkheid om het geluid af te stemmen op je eigen smaak. Foto's en video's zijn op het LCD-scherm te bekijken en favoriete FM-zenders zijn te beluisteren via de radiofunctie. Deze Walkmans bieden een speeltijd tot 30 uur na één enkele laadbeurt.

Sony Walkman NWZ-E384
Sony Walkman NWZ-E384

Sony NWZ-E585

Met een batterijduur van meer dan 77 uur na één enkele laadbeurt is de nieuwe Walkman E585 perfect voor onderweg, op vakantie of het dagelijkse traject van en naar het werk. Deze Walkman wordt geleverd met oortelefoons en de krachtige digitale ruisonderdrukking vermindert storende omgevingsgeluiden tot 98%, volgens Sony. Voor het eerst is op de Walkman E-serie ook te genieten van muziekbestanden in het populaire FLAC-formaat, wat het aantal luistermogelijkheden vergroot. Het Walkman-geluid gaat gepaard met een aantrekkelijke look en een dunne, geraffineerde nieuwe aluminiumbehuizing.

De nieuwe Sony Walkman-modellen zijn vanaf augstus te koop. De Sony NWZ-E383 (4GB) heeft een adviesprijs van 75 euro, de NWZ-384 (8GB) kost 90 euro en is beschikbaar in het zwart, blauw of rood. De NWZ-E585 (16GB) kost 140 en komt in het zwart (aluminium).

portablegear.nl