Interessant:

Gerucht: Apple iWatch in ontwikkeling

nieuws 11 februari 2013 om 10:33

Volgens de New York Times werkt Apple aan de iWatch, een digitaal horloge met een flexibel display, een draadloze oplader, Siri-besturing en NFC.

Momenteel bestaan er al Bluetooth horloge-accessoires voor de iPhone, zoals de COOKOO Watch, van externe fabrikanten, maar nog niet van Apple zelf. De New York Times zegt echter te weten dat Apple daar binnenkort verandering in gaat brengen met de Apple iWatch.

De iWatch zou beschikken over een display van het flexibele Willow Glass van Corning. Daarmee zou het horloge soepel om de pols passen, omdat het scherm evenveel meebuigt als papier zonder te breken.

Volgens de geruchten beschikt de iWatch verder over Siri-voicebediening (zodat er vrijwel geen knoppen op het horloge hoeven te zitten), een nabijheidssensor (het horloge gaat piepen als je er een bepaalde afstand van verwijderd bent, zodat je het nooit kwijtraakt), een stappenteller, een draadloze oplader en NFC (voor mobiel betalen). De iWatch communiceert waarschijnlijk met je iPhone via Bluetooth, zodat je op het horloge kan zien wie er belt.

Apple heeft nog niets bevestigd over de iWatch, dus het is nog te bezien of het iOS-horloge daadwerkelijk ooit op op de markt komt. Sony Ericsson introduceerde met de LiveView in 2010 een soorgelijk horloge.

Naschrift: de Apple Watch is 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

Apple iWatch (concept) (via Flickr/Brett Jordan)
Apple iWatch (concept) (via Flickr/Brett Jordan)

New York Times