Interessant:

Amazon Kindle Fire HD naar Nederland

nieuws 24 mei 2013 om 12:06

Amazon brengt de Amazon Kindle Fire HD-tablets vanaf volgende maand naar Nederland. De Kindle Fire-serie bestaat uit de 7-inch Kindle Fire HD en de 8,9-inch Kindle Fire HD 8.9.

De 7-inch Amazon Kindle Fire HD en de 8,9-inch Amazon Kindle Fire HD 8.9 verschenen in september 2012 reeds in de Verenigde Staten en behoren daar tot de best verkochte tablets. De 8,9-inch Kindle Fire HD is slechts 8,8 millimeter dik en beschikt onder meer over een IPS-display van het krasbestendige Gorilla Glass, WiFi, 4G-support, een HD-frontcamera met geintegreerde Skype-applicatie en 16GB of 32GB. Het geheugen van het 7-inch HD-model bedraagt eveneens 16GB of 32GB. Amazon belooft een accuduur van 10 uur voor het 7-inch model. Beide tablets hebben ook een krachtigere processor dan de voorgaande Kindle Fire en ondersteunen HDMI en Bluetooth.

"De Kindle Fire HD is het best verkochte Amazon product sinds de lancering, dus we zijn enthousiast om het aan meer consumenten wereldwijd beschikbaar te kunnen stellen", aldus Dave Limp, CEO van Amazon Kindle. "De Kindle Fire heeft niet alleen geavanceerde hardware, het biedt ook een service. Als je de Kindle Fire combineert met Amazons content-ecoysteem en uitstekend e-mail- en browsing-functionaliteiten is het de beste tablet op de markt - voor een ongelooflijke prijs".

De Amazon Kindle Fire-tablet kosten tussen de 200 en 300 euro en verschijnen vanaf 13 juni in Nederland. Er gaan ook al langere tijd geruchten dat Amazon op termijn haar services in Nederland beschikbaar zal stellen.

Amazon Kindle Fire HD
Amazon Kindle Fire HD

BusinessWire