Interessant:

Samsung Galaxy S4: draadloos betalen met VISA payWave

nieuws 1 maart 2013 om 16:17

De Samsung Galaxy S4, die aankomende 14 maart wordt aangekondigd, gaat mobiel betalen via NFC en VISA's payWave-dienst ondersteunen. VISA heeft daartoe speciaal een partnership met Samsung gesloten.

Samsung heeft reeds uitnodigingen rondgestuurd voor de presentatie van de Galaxy S4 op 14 maart op Times Square in New York. Op de uitnodiging is de tekst te lezen: "Be Ready The Next Galaxy", dat ondubbelzinnig lijkt te verwijzen naar de nieuwe Samsung Galaxy S4.

Tijdens het Mobile World Congress 2013, dat deze week in Barcelona plaatsvond, maakte Samsung bekend een partnership te hebben gesloten met creditcard-gigant VISA. De Galaxy S4 krijgt de beschikking over een NFC-chip en zal standaard voorzien zijn van van VISA's payWave-app. Daardoor kunnen houders van een VISA-card draadloos betalingen doen met de Galaxy S4.

Samsung Galaxy S4: presentatie op Times Square, New York, 14 maart
Samsung Galaxy S4: presentatie op Times Square, New York, 14 maart

Volgens de geruchten is de Galaxy S4 verder voorzien van een 5-inch display, een 13-megapixel camera en een nieuwe, krachtigere processor. Andere geruchten beweren dat het toestel komt in twee verschillende uitvoeringen met andere processors (één met een quad-core Qualcomm Snapdragon 600-processor voor de Verenigde Staten en één met een octa-core Exynos 5-processor voor Europa). Meer informatie wordt ongetwijfeld op 14 maart naar buiten gebracht.

Verder lezen...

- Samsung Galaxy S4: alle geruchten op een rij Samsung Galaxy S4 review 

Samsung Galaxy S4 (concept)
Samsung Galaxy S4 (concept)

Bloomberg