Interessant:

Samsung Galaxy Note 3: alle geruchten op een rij

nieuws 26 januari 2013 om 11:59

Naar verluidt komt Samsung binnenkort, naast de Galaxy S4, met nog een grote introductie: de Galaxy Note 3. PortableGear zet de belangrijkste geruchten over de Samsung Galaxy Note 3 op een rij.

Galaxy Note 3: 6,3-inch of 5,8-inch Full HD OLED-display

De Galaxy Note 3 krijgt zo goed als zeker een nog groter scherm dan de Note 1 (5,3-inch) en de Note 2 (5,5-inch). De meeste geruchten spreken van een 6,3-inch display met een Full HD (1.920 x 1.080 pixels) resolutie en de heldere OLED-schermtechnologie. Er gaan ook geruchten over een 5,8-inch display, maar mogelijk gaat het hierbij om een ander verwacht toestel: de Samsung Fonblet.

Galaxy Note 3: quad-core of octa-core processor

Samsung presenteerde in januari op de CES 2013 de Exynos 5 Octa, een zogenaamde 'octa-core' processor die is gebouwd op de combinatie van ARM Cortex A7- en Cortex A15-processors. De processor combineert twee quad-core processors: eentje van 1,8GHz en eentje van 1,2GHz (en wordt daarmee ook wel 'dual quad-core' genoemd). Eén kern wordt ingezet voor veeleisende taken (waarvoor veel energie nodig is) en de tweede zuinige processor wordt gebruikt voor eenvoudige taken. Daarnaast zou deze chip voorzien zijn van een krachtige PowerVR SGX 544MP3-videokaart. De verwachting is dat de Samsung Galaxy Note 3 en de Samsung Galaxy S4 de eerste toestellen zijn die worden voorzien van de octa-core processor. Andere geruchten spreken echter van een Note 3 met een 2,6GHz quad-core Cortex-A15 processor met 3GB RAM.

Galaxy Note 3: Android 5.0 Key Lime Pie

Volgens sommige geruchten wordt de Galaxy Note 3 één van de eerste toestellen met de nieuwe Android 50 Key Lime Pie-editie. Erg waarschijnlijk is dit niet: Google introduceerde nieuwe Android-edities tot nu toe in eerste instantie exclusief op de eigen Nexus-modellen.

Galaxy Note 3: 16-megapixel camera

Naar verluidt wordt de Galaxy Note 3 voorzien van een 16-megapixel camera en een 3-megapixel frontcamera. Functionaliteiten als Best Photo (kies automatisch beste foto uit een serie), Best Faces (kies beste portret) en Low Light Shot (goede prestaties bij weinig licht) zouden daarbij worden ondersteund.

Galaxy Note 3: functionaliteiten

De Galaxy Note 3 beschikt volgens de geruchten over een 4.000 mAh batterij en zou WiFi-Direct, USB 3.0 Host, NFC en (het nog aan te kondigden) Bluetooth 5.0 ondersteunen. Uiteraard zal ook de S-Pen stylus, bekend van de vorige modellen, weer aanwezig zijn.

Galaxy Note 3: releasedatum

De releasedatum van de Galaxy Note 3 is nog hoogst onzeker: verwacht wordt wel dat het toestel nog in 2013 op de markt komt.

Verder lezen...

- Samsung Galaxy S4: alle geruchten op een rij

Naschrift: de Samsung Galaxy Note 3 is in september 2013 op de IFA officieel geintroduceerd.

portablegear.nl