Interessant:

Samsung Galaxy S4 krijgt Eye Scroll-functie

nieuws 6 maart 2013 om 16:27

Volgens The New York Times is de Samsung Galaxy S4, die 14 maart wordt aangekondigd, voorzien van een nieuwe Eye Scroll-functie. Deze functie volgt je ogenbewegingen en laat de pagina die je aan het lezen bent automatisch meescrollen.

The New York Times weet te melden dat Samsung in januari in Europa een handelsmerk indiende voor de naam "Eye Scroll". In februari deden de Koreanen hetzelfde voor de naam "Samsung Eye Scroll" in de Verenigde Staten. Bij deze laatste aanvraag werd de service omschreven als "computer-applicatiesoftware met de functionaliteit om oogbewegingen te volgen en displays van mobiele apparaten (mobiele telefoons, smartphones en tablets) te scrollen aan de hand van oogbewegingen". Samsung vroeg ook merkrecht aan op de naam "Eye Pause" aan, maar deze functie werd verder niet beschreven.

Mogelijk krijgt de nieuwe Samsung Galaxy S4, die 14 maart wordt aangekondigd,  de beschikking over de nieuwe Eye Scroll-functionaliteit. De huidige Galaxy S3 ondersteunt Smart Stay: een functie die je ogen detecteert om te bezien of je nog aan het lezen bent zodat het scherm verlicht blijft.

Volgens de geruchten beschikt de Galaxy S4 verder over een 4,99-inch Full HD-display, een octa-core processor en een 13-megapixel camera.

Samsung Galaxy S4 (concept)
Samsung Galaxy S4 (concept)

New York Times