Interessant:

Einde rechtszaken Apple-Samsung in EU

nieuws 18 december 2012 om 14:55

Samsung stopt in Europa met de patentrechtszaken waarin om een verbod wordt gevraagd tegen concurrent Apple. Er komt daarmee deels een einde aan slepende rechtszaken in Nederland, Duitsland, Frankrijk, ItaliŽ en†Groot-BrittanniŽ.

"Samsung heeft besloten de patentrechtszaken tegen Apple in Europa te stoppen. Dat is belangrijk om de keuze van de consumenten te beschermen", aldus Samsung in een verklaring. De rechtszaken zijn echter niet helemaal afgelopen: Samsung stopt alleen met het verzoeken om verboden op Apple-producten waarmee een Samsung-patent is geschonden. De kernzaak om schendig van "intellectueel eigendom" blijft echter doorgaan.

Samsung bevestigt dat er daarmee voor een deel een einde komt aan de rechtszaken in†Nederland, Duitsland, Frankrijk, ItaliŽ en†Groot-BrittanniŽ. De patentrechtszaken in de Verenigde Staten blijven echter gewoon doorgaan.

Samsung kende in de patentenrechtszaken in Nederland tot op heden zowel tegenvallers als meevallers.††HTC en Apple maakte vorige maand wereldwijd een†einde†aan hun patentenoorlog.

Samsung Galaxy S3 & Galaxy S2
Samsung Galaxy S3 & Galaxy S2

Bloomberg