Interessant:

Tegenvaller Samsung in patentenoorlog met Apple

nieuws 29 november 2012 om 10:37

Een rechter in Den Haag heeft (nogmaals) geoordeeld dat oudere Galaxy-modellen van Samsung (met Android 2.2 en Android 3.0) inbreuk maken op patenten van Apple en dat de Koreanen Apple daarom een schadevergoeding moeten betalen.

Het gaat specifiek om de Samsung Galaxy S1, Galaxy S2 en Galaxy Ace. De rechter verbood deze toestellen al in augustus 2011 wegens inbreuk op één van de octrooien van Apple. Het ging toen over een specifieke wijze van scrollen / bladeren in fotogalerij. Omdat Samsung de software echter tijdig aanpaste, bleven de toestellen gewoon in de verkoop.

De rechter in Den Haag heeft na een bodemprocedure echter nogmaals bevestigd dat Samsung patenten van Apple heeft geschonden. Samsung moet Apple daarom een schadevergoeding betalen; hoeveel is niet bekend. Afgelopen oktober kreeg Samsung nog gelijk in één van de vele andere rechtszaken over patenten tussen Apple en Samsung: de rechter in Den Haag oordeelde toen dat Samsung géén inbreuk maakte op Apple's touchscreen-patenten.

Samsung en Apple zijn verwikkeld in een hevige, wereldwijde patentenoorlog. HTC en Apple maakte onlangs een einde aan hun patentenoorlog.

Samsung Galaxy S2
Samsung Galaxy S2

Chicago Tribue