Interessant:

Samsung Galaxy Grand aangekondigd

nieuws 18 december 2012 om 10:10

Samsung heeft de Samsung Galaxy Grand aangekondigd; deze smartphone met Android 4.1 Jelly Bean en een groot 5-inch display is waarschijnlijk begin 2013 te koop.

Naast een groot 5-inch (TFT LCD, 480 x 800 pixels) display en Android 4.1 beschikt de Samsung Galaxy Grand†(i9080) over†een 1,2GHz dual-core processor, 1GB RAM en 4GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). Het toestel heeft daarmee minder krachtigere prestaties dan de voorgaande†Galaxy S3†en de†Galaxy Note 2.

De Galaxy Grand ondersteunt verder echter wel veel functionaliteiten die eerder werden geintroduceerd op deze voorgangers. Hieronder zijn 'Direct Call' (een nummer direct bellen door het toestel naar je oor te bewegen), 'Smart Alert' (toont gemiste oproepen en berichten zodra je de telefoon weer opppakt), 'Multi Window' & 'Popup Video' (waarmee je overal op het scherm in een pop-up venster een video kan bekijken terwijl je aan iets anders werkt), 'S Voice' (om de telefoon met je stem te bedienen) en 'AllShare Play' (eenvoudig content delen met andere Samsung-apparaten).

Verder is de Galaxy Grand uitgerust met†WiFi, 3G/HSDPA, aGPS en Bluetooth 4.0, de TouchWiz-interface met de Samsung Hubs, een 2-megapixel frontcamera en een†een 8-megapixel met een 1080p Full HD-videorecorder aan de achterzijde. De camera beschikt over een verlichte sensor voor goede foto's in slechte lichtomstandigheden en over 'zero shutter-lag' (razendsnelle sluitertijd) en 'ultra-quick camera start-up' (korte opstarttijd).

De Samsung Galaxy Grand komt als een single-sim model (met modelnummer i9080) en als dual-sim model (met modelnummer i9082). De Grand komt begin 2013 op de markt. Informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland en BelgiŽ moet nog volgen.

Samsung Galaxy Grand: 5-inch smartphone
Samsung Galaxy Grand: 5-inch smartphone

Samsung Tomorrow