Interessant:

Samsung wint patenten-rechtszaak tegen Apple in Nederland

nieuws 25 oktober 2012 om 09:50

In één van de vele rechtszaken over patenten tussen Apple en Samsung heeft de Nederlandse rechtbank (Den Haag) Samsung in het gelijk gesteld: de Koreanen zouden géén inbreuk maken op Apple's touchscreen-patenten.

De uitspraak van de rechter in Den Haag is een meevaller voor Samsung. Afgelopen augustus had het Koreaanse bedrijf een flinke tegenslag: een Amerikaanse rechtbank oordeelde toen dat Samsung een vergoeding van 1 miljard dollar moet betalen wegens het schenden van Apple's patenten.

De rechtbank in Den Haag verbood in 2011 ook de verkoop van de Samsung Galaxy S2 in Nederland, maar na enkele kleine aanpassingen werd dat verbod snel weer opgegeven. Na een uitspraak van de Duitse rechtbank in 2011 brengt Samsung in Duitsland een aangepaste versie van de Samsung Galaxy Tab 10.1 op markt.

Over de recente uitspraak van de rechtbank in Den Haag zegt Samsung in een persbericht: "Wij zijn verheugd over de uitspraak van vandaag, die onze positie bekrachtigt dat onze producten geen inbreuk maken op intellectuele eigendomsrechten van Apple. (...) Decennialang hebben wij fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologische en design-innovaties in de mobiele telefoniesector, wat voortdurend terug te zien is in onze producten. Wij blijven doorgaan met het ontwikkelen en introduceren van producten die het leven van Nederlandse consumenten eenvoudiger maken."

portablegear.nl