Interessant:

Apple-topman bekritiseert Galaxy en Android

nieuws 14 maart 2013 om 12:34

Phil Schiller, marketing-topman van Apple, heeft voorafgaand aan de introductie van de Samsung Galaxy S4 hevige kritiek geuit op het Android-besturingssysteem.

In een interview met persbureau Reuters bekritiseerde Schiller voornamelijk de fragmentatie van het Android-besturingssysteem. "Volgens data van Google zelf gebruikt slechts 16 procent van de Android-gebruikers software van een jaar oud", aldus Schiller. "Meer dan 50 procent van de Android-gebruikers gebruikt software die al twee jaar oud is. Dat is echt een groot verschil".

Schiller ziet het als een aanzienlijk probleem dat er momenteel veel verschillende Android-versies op de markt zijn. Hij haalt daarom ook uit naar de Galaxy S4: "Mijn kritiek heeft ook betrekking op al het nieuws over de Galaxy S4, die waarschijnlijk draait op software die bijna een jaar oud is [Android 4.1 red.] Gebruikers moeten dan weer wachten op een update".

De hype rond de lancering van de Galaxy S4 is net zo groot als bij een nieuwe iPhone, dus het is geen wonder dat Apple zich bedreigd voelt en in de verdediging schiet. Daarnaast voeren Apple en Samsung al enige tijd een wereldwijde patentenoorlog.

Samsung Galaxy S4 teaser
Samsung Galaxy S4 teaser

Reuters