Interessant:

Samsung Galaxy S2 ondanks verkoopverbod verkrijgbaar

nieuws 11 oktober 2011 om 12:37

De verkoop van Samsung Galaxy S, Galaxy S2 en de Galaxy Ace gaat gewoon door, ondanks het verkoopverbod dat de rechter vanaf 13 oktober had uitgesproken; Samsung heeft de software tijdig aangepast.

Dat bevestigt Samsung Nederland tegenover GSM Helpdesk: "Samsung moet voor 13 oktober haar software aanpassen betreffende de fotogalerij op de Galaxy Ace, Galaxy S en Galaxy S II. Deze aanpassing moet zijn doorgevoerd in de producten die Samsung na 13 oktober 2011 verkoopt. Samsung bevestigt hierbij dat deze software-upgrade is ge´ntegreerd in de Galaxy Ace, Galaxy S, Galaxy S II als onderdeel van het normale productieproces. Daarmee voldoet Samsung aan de uitspraak van de rechter. Met deze software-upgrade, kunnen wij doorgaan met de verkoop van de Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II en de Samsung Galaxy Ace."

De rechter in Den Haag legde eind augustus per 13 oktober een verkoopverbod op voor de Samsung Galaxy S2, de Galaxy S en de Galaxy Ace, omdat Samsung er een octrooi van Apple mee zou hebben geschonden die betrekking had op een specifieke wijze van scrollen / bladeren in fotogalerij. Met aangepaste software mag Samsung de toestellen echter gewoon blijven verkopen.

"Het vonnis is niet van toepassing op reeds verkochte toestellen of op toestellen die nog bij winkels in voorraad liggen. Desondanks zal Samsung binnenkort ook voor deze toestellen een software update aan gaan bieden waarmee de inbreuk op het patent van Apple ongedaan gemaakt wordt", aldus Vivian Peters, PR Manager bij Samsung Benelux, tegenover GSM Helpdesk Nederland.

GSM Helpdesk