Interessant:

Einde patentenoorlog Apple - HTC

nieuws 12 november 2012 om 09:51

Aan één van de vele patentenoorlogen in telecomland is een einde gekomen: HTC en Apple hebben een overeenkomst getekend waarbij HTC tegen een vergoeding voor 10 jaar onder licentie technologie van Apple mag gebruiken.

HTC en Apple waren al enige tijd in een patentenoorlog verwikkeld: Apple eiste in 2011 daarom een importverbod voor de HTC Sensation in de Verenigde Staten. HTC wilde vorig jaar wegens vermeende patentschending weer een iPad-verbod in de Verenigde Staten.

HTC en Apple hebben nu echter een einde gemaakt aan de slepende juridische oorlog over patenten. HTC mag 10 jaar lang gebruik maken van gelicenseerde technologie van Apple - daarvoor moet het Apple uiteraard wel een vergoeding betalen. De hoogte van de vergoeding is niet bekendgemaakt. In de overeenkomst is ook afgesproken dat met deze deal een einde wordt gemaakt aan wereldwijde rechtszaken tussen Apple en HTC.

"HTC is blij dat de zaak met Apple is opgelost", aldus HTC CEO Peter Chou, "nu kan HTC zich weer helemaal focussen op innovatie in plaats van op rechtszaken". Ook Apple CEO Tim Cook is tevreden: "We zijn blij dat we een overeenkomst met HTC hebben bereikt". Net als Chou zegt Cook dat "de focus blijft op productinnovatie".

De patentenoorlog is voor Apple echter nog lang niet voorbij. Wereldwijd heeft Apple momenteel ook verschillende rechtszaken over patenten lopen tegen onder meer Motorola en de grote concurrent Samsung. In Nederland won Samsung onlangs een patenten-rechtszaak tegen Apple.

Apple