Interessant:

Top 5 mini-gadgets voor Sinterklaas

nieuws 28 november 2012 om 12:01

Heb jij een voorkeur voor compacte gadgets? PortableGear zet voor Sinterklaas vijf van de kleinste smartphones en tablets van het moment op een rij.

De Google Nexus 7 is de eerste tablet die Google onder de eigen merknaam op de markt brengt, maar de hardware is gefabriceerd door Asus. De Nexus 7 heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een 7-inch IPS-display met een HD-resolutie (1280 x 800 pixels). De Nexus 7 is één van de goedkoopste en compactste high-end tablets die momenteel te koop is.

De Nexus 7 is voorzien van een microUSB-aansluiting, WiFi, Bluetooth en NFC; videochatten is mogelijk dankzij de 1,2-megapixel frontcamera en de ingebouwde microfoon. Een camera aan de achterzijde ontbreekt. GPS-support maakt navigeren met Google Maps mogelijk. De Google Nexus 7 is voorzien van een krachtige quad-core NVIDIA Tegra 3-processor en komt in edities met 8GB, 16GB of 32GB geheugen. NFC en Bluetooth in combinatie met de Android Beam-functionaliteit maakt dataoverdracht tussen deze Android-tablet en Android-smartphones eenvoudig.

De Google Nexus 7 is verder de eerste tablet die draait op het vernieuwde Android 4.1 Jelly Bean, dat slimmere notificaties en vernieuwde widgets biedt ten opzichte van Android 4.0. Verder zijn ook de andere bekende Google-toepassingen (waaronder Gmail (met offline-leesfunctie), Google+ en YouTube HD) voorgeinstalleerd. Een nieuwe toepassing is Google Now, waarmee je onder meer op de hoogte blijft van het weer en de laatste vlucht- en verkeersinformatie. De Nexus 7 is dankzij de relatief lage prijs en het compacte formaat één van de aantrekkelijkste tablet die je van de Sint kan vragen.

Google Nexus 7
Google Nexus 7

De iPad mini is het eerste iPad-model met een 7,9-inch in plaats van een 9,7-inch display. De iPad mini is niet alleen kleiner dan de eerdere iPads, maar heeft ook eenvoudigere specificaties (en een daarmee gepaard gaande lagere prijs, al is deze vergeleken bij de Nexus 7 nog altijd hoog). De iPad mini is slechts 7,2 millimeter dik en heeft dezelfde processor als de iPad 2 (een dual-core Apple A5-processor) en een lagere schermresolutie dan de iPad 3 en iPad 4. Waar deze modellen een Retina HD IPS display met 2048 x 1536 pixels hebben, heeft de iPad mini een reguliere (niet-HD) LED IPS resolutie van 1024 x 768 pixels. Wel beschikt de 7,9-inch iPad mini net als de 9,7-inch iPad 4 over een 1,2-megapixel FaceTime-frontcamera (met een 720p HD-videorecorder) en een 5-megapixel iSight-camera (met een 1080p Full HD-videorecorder). Standaard zijn eveneens WiFi, Bluetooth 4.0, optionele 3G- en 4G-support en alle bekende Apple-apps (waaronder iMessage, iBooks, Safari, Siri). Let op: GPS-ondersteuning vind je alleen op de 3G-modellen, niet op de WiFi-only modellen. De iPad mini draait op iOS 6, dat in vergelijking met iOS 5 uitgebreidere Facebook-integratie kent.

De iPad mini maakt gebruik van Apple's kleinere Lightning-connector (bekend van de iPhone 5) in plaats van de 30-pin connector van voorgaande iPads; daardoor heb je een adapter nodig als je de tablet op je bestaande 30-pin docking stations wil aansluiten. De iPad mini komt in het wit of zwart en is verkrijgbaar in uitvoeringen met 16GB, 32GB of 64GB geheugen. Dankzij het compactere formaat en de lagere prijs is de iPad mini een interessant iPad-model voor de prijsbewuste Sinterklazen die graag een iPad willen.

iPad mini
iPad mini

De Samsung Galaxy S3 mini (i8190) is een kleinere, eenvoudigere en goedkopere uitvoering van de originele Samsung Galaxy S3 (i9300). Het belangrijkste verschil is het kleinere, lagere resolutie display: 4-inch (800 x 480 pixels) in plaats van 4,8-inch (1280 x 720 pixels). Ten opzichte van de originele Galaxy S3 zijn ook de verdere specificaties wat verder uitgekleed, zoals de processor (1GHz dual-core in plaats van 1,4GHz quad-core), de camera (5-megapixel met 720p HD-videorecorder in plaats van 8-megapixel met 1080p Full HD-videorecorder) en de batterij (1.500 mAh in plaats van 2.100 mAh). Ook de NFC-ondersteuning ontbreekt op deze mini-editie.

Net als het origineel beschikt de Galaxy S3 mini wel over een microSD-kaartslot, Bluetooth 4.0, 3G/HSDPA, WiFi, DLNA en GPS. De Galaxy S3 mini wordt standaard geleverd met Android 4.1 Jelly Bean, waar het origineel in eerste instantie draaide op Android 4.0 Ice Cream Sandwich (voor het origineel komt wel een Android 4.1-update beschikbaar). Evenals de grote S3 is de mini S3 voorzien van de TouchWiz-interface en de functies Smart Stay (detecteert je ogen en houdt je scherm verlicht zolang je ernaar kijkt), Direct Call (direct een nummer bellen door het toestel naar je oor te bewegen), Smart Alert (gelijk een waarschuwing over gemiste berichten zodra je de telefoon oppakt) en S-Voice (voor stemcommando's in het Engels). Verder zijn alle bekende Google-apps (YouTube, Gmail, Google Talk Maps, Gmail) voorgeinstalleerd. De Samsung Galaxy S3 mini is uitgevoerd in het wit of blauw en komt met 8GB geheugen. De S3 mini is een prima compacter en goedkoper alternatief voor de grote S3 om aan de Sint te vragen!

Samsung Galaxy S3 mini
Samsung Galaxy S3 mini

De HTC Wildfire S is een compact en speels toestel, dat in 2011 werd geintroduceerd en inmiddels voor aantrekkelijke prijzen te koop is. Daardoor is het een aantrekkelijke smartphone voor Sinterklazen met een beperkt budget. Het toestel biedt een volledige smartphone-ervaring tegen een betaalbare prijs. Zo kan je onder meer via populaire sites als Facebook continu je contacten en vriendschappen uitbreiden en onderhouden. Daarnaast kan je met een druk op de knop de nieuwste apps uit de Google Play Store (Android Market) delen.

Het homescreen van de HTC Wildfire S is volledig te personaliseren met favoriete apps, widgets en content. Verder heeft het toestel een zeer compact formaat met een lengte van slechts 10,13 centimeter en en een breedte van 5,94 centimeter. De HTC Wildfire S is uitgerust met de HTC Sense-interface, een 3,2-inch touchscreen, een 5-megapixel autofocus camera, WiFi, 3G/HSDPA, aGPS en uitbreidbaar geheugen met een microSD-kaart. De HTC Wildfire S is verkrijgbaar in de kleuren paars, zwart en wit. De Wildfire S draaide in eerste instantie op Android 2.2; een update naar Android 2.3 is inmiddels beschikbaar.

HTC Wildfire S
HTC Wildfire S

De iPod nano van de zevende generatie verscheen in september 2012. Wederom gaf Apple het model toen een compleet redesign. De iPod nano 7G is 38 procent dunner dan het voorgaande model en nu slechts 5,4 millimeter dik. Het multi-touchscreen meet 2,5-inch en eronder vind je nu een hometoets. De nano 7G beschikt over een FM-tuner en Bluetooth 4.0. Net als iPad mini heeft de nieuwe nano een kleinere "Lightning"-dock connector in plaats van een 30-pin-connector. Ook nieuw zijn de Apple EarPhones, sterk verbeterde meegeleverde oordopjes. Apple belooft een accuduur van 30 uur. De iPod nano 7G komt met 16GB geheugen en is beschikbaar in het grijs, zwart, paars, rood, geel, groen of blauw. Deze supercompacte mediaspeler past ongetwijfeld in Sinterklaas' mand!

iPod nano 7G
iPod nano 7G

portablegear.nl