Interessant:

Top 5 maxi-gadgets voor Sinterklaas

achtergrond 28 november 2012 om 12:23

Heb jij een voorkeur voor grote gadgets? PortableGear zet vijf van de grootste gadgets die je op je Sinterklaaslijstje kan zetten voor je op een rij.

De Samsung Galaxy Note 2 (N7100) is de 5,55-inch opvolger van de voorgaande 5,3-inch Samsung Galaxy Note. Met een 5,55-inch scherm is de Note 2 de smartphone met grootste display op de markt. Deze hybride tablet-smartphone is verder voorzien zijn van Android 4.1 Jelly Bean, een krachtige 1,6GHz quad-core processor, een Full HD SuperAMOLED Plus-display (van krasbestendig Gorilla Glass 2), een 8-megapixel camera (met LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder), 3G/4G-ondersteuning en 2GB RAM. Met de vernieuwde (meegeleverde) S Pen-stylus lijkt het alsof je met een gewone pen op papier aan het werk bent, maar de digitale mogelijkheden zijn groter en slimmer. Met Air View kun je bijvoorbeeld snel een preview krijgen van een e-mail, fotogalerij, video of aantekening in de S Note-app. Je hoeft daarvoor alleen de S Pen even bóven de content te houden en je krijgt een preview te zien.

Op de Galaxy Note 2 kun je verder meerdere schermen tegelijkertijd gebruiken met Popup Note, Popup Video en Popup Web. Deze multiscreen-optie is handig als je bijvoorbeeld meerdere websites op je scherm wil bekijken, maar ook om aantekeningen te maken in Popup Note térwijl je een video bekijkt. WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, 3G/HSDPA en een 1,9-megapixel frontcamera zorgen voor uitstekende connectiviteit. De Note 2 komt in edities met 16GB, 32GB of 64GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). De standaard browser in Android 4.1 is Chrome. In deze versie van Android vind je ook Google Now, een service die je op de hoogte houdt van de actuele (verkeers)informatie. Grotere smartphones dan de Note 2 hoef je van de Sint niet te verwachten!

Samsung Galaxy Note 2
Samsung Galaxy Note 2

De Samsung Galaxy S3 (SIII, i9300) is de opvolger van de Samsung Galaxy S2 en is in mei 2012 officieel aangekondigd in Londen. Deze Android 4.0-smartphone (een Android 4.1-update is inmiddels beschikbaar) beschikt over een 4,8-inch HD Super AMOLED-display (van het krasbestendige Gorilla Glass 2), een 1,4GHz quad-core Exynos-processor, de TouchWiz 5.0-interface en een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder. Het ontwerp van de Galaxy S3 is geïnspireerd door de natuur. Zo wordt het stijlvolle design (met een dikte van slechts 8,6 millimeter) getekend door subtiele rondingen en een organisch lijnenspel. Daardoor ligt de smartphone extra prettig in de hand. De S3 (die komt in het donkerblauw, wit, grijs, zwart, bruin of rood) is voorzien van bijzondere Smart Functies, uitgebreide camerafunctionaliteiten en prima connectiviteit. De S3 is inmiddels meer dan 30 miljoen keer verkocht - en de Sint geeft ongetwijfeld graag nog een paar exemplaren van deze lekker grote smartphone cadeau.

Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

De HTC One X+ is een upgrade van de voorgaande HTC One X. Dit vernieuwde model biedt snellere prestaties, meer geheugen, een langere accuduur en de nieuwste Android (4.1 Jelly Bean) en HTC Sense (4+) edities, waar het origineel was uitgerust met Android 4.0 en HTC Sense 4. Het lekker grote 4,7-inch SuperLCD2-display is hetzelfde gebleven. De One X+ is voorzien van een 1,7-GHz quad-core NVIDIA Tegra 3-processor; de voorgaande editie had dezelfde processor, maar deze klokte 1,5GHz. Daardoor kan je op de Plus-editie van de One X nog sneller surfen op internet, gamen met mooiere beelden en nog sneller downloaden. Het geheugen van de One X+ is in vergelijking met het origineel verdubbeld van 32GB naar 64GB (niet uitbreidbaar). Dankzij de nieuwe 2.100 mAh batterij is ook de accuduur verbeterd.

De vernieuwde HTC Sense 4+ interface is voorzien van een nieuwe 'Self Portrait'-modus op de (1,6-megapixel) frontcamera, waarmee intuïtief gezichten onder verschillende hoeken worden herkend en dat zorgt voor het toepassen van subtiele verbeteringen aan huid en ogen. Twee nieuwe weergavemogelijkheden in de galerij stellen je in staat afbeeldingen en video's weer te geven en ze te groeperen afhankelijk van waar en wanneer ze genomen zijn. Middels HTC Watch 2.0 kan je films kopen en via de nieuwe video-hub in HTC Sense 4+ zijn deze video's op één plaats te verzamelen. Net als het origineel beschikt de HTC One X+ verder over een 8-megapixel met LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder, de Beats Audio-geluidstechnologie, WiFi, DLNA, 3G/HSDPA, Bluetooth 4.0, NFC, GPS en een microSIM-kaartslot. De camera biedt bijzondere functionaliteiten als VideoPic (een 6-megapixel foto nemen terwijl je een 720p HD-video opneemt), videostabilisatie, een slow motion opname- en afspeelmodus, een continu-modus (met één druk op de toets snel 99 afbeeldingen nemen) en Smart Flash (vijf verschillende flitsinstellingen die automatisch worden ingesteld, afhankelijk van de afstand tot het subject). Oftewel: de HTC One X+ is niet alleen één van de grootste, maar ook één van de compleetste smartphones die je op je Sinterklaaslijst kan zetten.

HTC One X+
HTC One X+

De Sony Xperia T is een van Sony's nieuwe vlaggenschipmodellen van 2012. Het Android 4.0-toestel is voorzien van een groot 4,55-inch display, een 1,5GHz dual-core processor en een 13-megapixel camera. De camera met Sony camera-technologie maakt haarscherpe foto's. Video's zijn op te nemen in 1080p HD. Met een opstarttijd vanuit de slaapstand van slechts een seconde zijn mooie momenten nauwelijks nog te missen. Videoliefhebbers bekijken de nieuwste blockbusters haarscherp op het grote HD Reality Display. De Movies-app downloadt zelf automatisch filmgegevens van de films die je hebt gedownload. Mocht je met meer mensen een film willen kijken dan deel je deze met een druk op de knop op een willekeurige DLNA televisie. Ook een WALKMAN-app is standaard. Hiermee kan je je eigen playlists maken en info vinden over de artiesten en de muziek die je luistert. Natuurlijk heb je ook toegang tot Music Unlimited met miljoenen liedjes. Met de xLoud loudness ten slotte geef je je muziek exact de juist bas of middentonen. Als laatste zijn ook WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth 4.0, DLNA en 16GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD) standaard. Nog een grote topper om te vragen aan de Sint!

Sony Xperia T
Sony Xperia T

De TomTom Start 60 is met een display van 6-inch het grootste navigatiesysteem van TomTom tot dusverre. Daarnaast is de TomTom Start 60 is een van de eerste TomTom-apparaten die gratis kaartupdates biedt gedurende de gehele gebruiksduur. Deze updates zijn gebaseerd op meldingen van de 21 miljoen gebruikers in de TomTom Map Share-community. De updates helpen je beter om te gaan met veranderingen op de weg, zoals aangepaste snelheidslimieten en geblokkeerde wegen.

Verder is de Start 60 uitgerust met geavanceerde rijbaannavigatie, text-to-speech (gesproken straatnamen), parkeerassistentie, een POI-database met veel gezochte bestemmingen, een microSD-kaartslot en de IQ Routes-technologie (maakt gebruik van de informatie van miljoenen andere weggebruikers voor de beste route en juiste aankomsttijden). Het geheugen bedraagt 4GB en is uitbreidbaar middels microSD; een geheugenkaart wordt niet meegeleverd. De TomTom Start 60 heeft een zogenaamde "dual-mounting-systeem", wat inhoudt dat het systeem zowel op de voorruit als op het dashboard te bevestigen is. Het beeld kan je 180 graden roteren. Met de TomTom Start 60 hoef je de Sint nooit meer te missen!

TomTom Start 60
TomTom Start 60

portablegear.nl