Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm3,2" (180 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC Wildfire S 1 Foto HTC Wildfire S 2 Foto HTC Wildfire S 3 Foto HTC Wildfire S 4

Inleiding

De HTC Wildfire S is een compact en speels toestel en de opvolger van de originele HTC Wildfire. Het biedt een volledige smartphone-ervaring tegen een betaalbare prijs. Zo kan je onder meer via populaire sites als Facebook continu je contacten en vriendschappen uitbreiden en onderhouden. Daarnaast kan je met een druk op de knop de nieuwste apps uit de Android Market delen. Het homescreen van de HTC Wildfire S is volledig te personaliseren met favoriete apps, widgets en content. Verder heeft het toestel een zeer compact formaat met slechts 10,13 cm lengte en 5,94 cm breedte. De HTC Wildfire S is uitgerust met de HTC Sense-interface, een 3,2-inch touchscreen, 5 megapixel autofocus camera, WiFi, 3G/HSDPA, aGPS en uitbreidbaar geheugen met een microSD-kaart. De HTC Wildfire S is verkrijgbaar in de kleuren paars, zwart en wit. De Wildfire S draait in eerste instantie op Android 2.2, een update naar Android 2.3 volgt. Tegelijkertijd met de Wildfire S zijn de HTC Incredible S en HTC Desire S aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De HTC Wildfire S is een mid-range Android 2.3-smartphone met een gewicht van 105 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,1 x 5,9 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 350 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 570 uur. De HTC Wildfire S is verkrijgbaar in de kleuren paars, wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Wildfire S ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Wildfire S kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC Wildfire S kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Wildfire S heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Wildfire S heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC Wildfire S bedien je middels een touchscreen. De HTC Wildfire S heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De HTC Wildfire S is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC Wildfire S draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de |Merk| |Product| is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen HTC Wildfire S

Van de HTC Wildfire S staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Wildfire S is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het HTC Wildfire S testoverzicht de testen

Specificaties HTC Wildfire S

Algemeen
ProductHTC Wildfire S
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht105 gram
Afmetingen101,0 x 59,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.230 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorARM11
Kloksnelheid1 core (max 600 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (180 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB