Interessant:

Samsung Galaxy Tab 10.1 verbod in Duitsland gehandhaafd

nieuws 12 september 2011 om 09:42

Het verbod in Duitsland op de Samsung Galaxy Tab 10.1 blijft voorlopig van kracht; dat heeft de rechter in Düsseldorf vorige week veroordeeld. In andere landen blijft de Tab 10.1 wel gewoon te koop.

De rechter in Düsseldorf besloot vorige maand reeds tot een verbod op de Samsung Galaxy Tab 10.1, nadat Apple Samsung had aangeklaagd wegens 'inbreuk op intellectueel eigendom'. De Tab 10.1 zou te veel van de iPad hebben gekopieerd. De rechter ging hierin mee en heeft nu nogmaals zijn uitspraak bevestigd, waardoor het Galaxy Tab 10.1-verbod in Duitsland gehandhaafd blijft.

"De rechtbank is van mening dat Apple's minimalistische design niet de enige mogelijk technische oplossing is om een tablet-computer te maken, andere designs zijn mogelijk", aldus rechter Johanna Brueckner-Hofmann.

In eerste instantie leek het verbod ook voor andere Europese landen te gelden, totdat duidelijk werd dat de rechtbank in Düsseldorf niet bevoegd is om in andere Europese landen een verbod op te leggen. Buiten Duitsland is de Galaxy Tab 10.1 dus nog gewoon te koop. Samsung is het niet eens met de uitspraak van de Duitse rechter en gaat in hoger beroep.

Bloomberg