Interessant:

Samsung blijft Apple displays leveren

nieuws 24 oktober 2012 om 18:18

De Koreaanse publicatie The Korean Times schreef deze week dat Samsung stopt met de levering van LCD-displays aan Apple, maar Samsung heeft dat bericht ontkend.

The Korea Times zei uit een "anonieme bron bij Samsung" te hebben vernomen dat Samsung eind dit jaar zou stoppen met het leveren van LCD-displays aan Apple. Volgens The Korea Times zou dat niet te maken met de patentenoorlog tussen de beide bedrijven; volgens de Koreaanse publicatie zou Samsung ermee stoppen omdat "Samsung niet langer gelooft in Apple als cash-generator door de problemen in de leveringsstructuur van de iPhone".

Tegenover CNET heeft een woordvoerder van Samsung echter verklaard dat het bericht van The Korea Times "100 procent gelogen is". Samsung Display zou gewoon LCD-panelen aan Apple blijven leveren. Samsung heeft The Korea Times gevraagd het bericht te herzien.

Apple neemt wel langzaam meer afstand van grote concurrent Samsung als componentenleverancier. De iPhone-maker gebruikt ook LCD-panelen van LG en Sharp. Daarnaast heeft Apple naar verluidt minder Samsung-chips besteld, omdat het meer diversifcatie zou willen in de toeleveranciers van chips en processors van haar producten.

Cnet