Interessant:

HTC 8X, 8S en Flyer 2 in geruchtencircuit

nieuws 7 september 2012 om 16:31

Volgens de geruchten pakt HTC binnen kort flink uit met twee nieuwe Windows Phone 8-smartphones: de HTC 8X en HTC 8S. Daarnaast zou de HTC Flyer 2 tablet in de planning staan.

HTC heeft aan verschillende (Engelstalige) journalisten uitnodigingen gestuurd om aankomende 19 september te komen kijken "wat er voor nieuws in petto is". Volgens de geruchten gaat HTC op deze datum haar eerste smartphones met het nieuwe Windows Phone 8-besturingssysteem introduceren. Het zou gaan om de HTC 8X en HTC 8S - met mogelijk ook nog een (goedkopere) HTC 8V.

De HTC 8X wordt waarschijnlijk het topmodel met een 4,3-inch display - een Windows Phone-alternatief voor de HTC One X, die op Android draait. Het design lijkt waarschijnlijk ook op dat van de One X. De 8S en 8V worden naar verluidt Windows Phone-alternatieven voor de HTC One S en HTC One V (die eveneens allebei draaien op Android).

HTC 8X: Windows Phone 8
HTC 8X: Windows Phone 8

Als HTC daadwerkelijk de Windows Phone 8-toestellen op 19 september aankondigt, wordt het de derde fabrikant met Windows Phone 8-smartphones, na Samsung en Nokia. Volgens een ander gerucht gaat HTC het ook weer proberen op de tabletmarkt met de HTC Flyer 2. Deze tablet zou draaien op Android 4.1 Jelly Bean en zou - net als de HTC Flyer 1 - voorzien zijn van een 7-inch display. Het is nog onduidelijk wanneer de Flyer 2 zou worden aangekondigd.

Naschrift: de HTC 8X en HTC 8S zijn 19 september 2012 inderdaad officieel aangekondigd.

Pocket-lint.com