Interessant:

Nokia Lumia 920 en Lumia 820 officieel gepresenteerd

nieuws 6 september 2012 om 09:42

Nokia introduceert de Nokia Lumia 920 en Nokia Lumia 820: de eerste Nokia-smartphones met het Windows Phone 8-besturingssysteem. De Lumia 920 is het vlaggenschipmodel met de nieuwste, geavanceerde PureView-cameratechnologie.

De Nokia Lumia 920 is voorzien van de Nokia City Lens, de meest recente aanvulling op de Nokia-lokatiediensten. Door de camera te richten op een straat, voegt City Lens daaraan een laag toe met informatie (bekend van Layar) over restaurants, winkels, hotels en meer. Nokia City Lens verrijkt Nokia Maps met een nieuwe 'augmented reality'-ervaring. Zo is het mogelijk tussen kaarten en 'augmented reality' te schakelen en zo de richting te bepalen en de omgeving te verkennen.

Nokia levert de Lumia 920 verder met een zeer krachtige accu (2.000 mAh) en voor het eerst met een ingebouwde draadloze oplader, waardoor je de smartphone eenvoudig draadloos kan opladen. Verder beschikt de telefoon over Nokia's geavanceerde PureView-camera-innovaties, zoals de Floating Lens-technologie, die ervoor zorgt dat de camera vijf keer meer lichtopbrengst heeft dan de gemiddelde smartphone-camera. Hierdoor is het mogelijk om binnen en zelfs 's nachts scherpe foto's en video's te maken zonder te flitsen.

De Lumia 920 is daarnaast uitgerust met een 4,5-inch IPS HD+ touchdisplay, 32GB geheugen (niet uitbreidbaar), een 1,5GHz Dual Core Snapdragon S4, een 8,7-megapixel camerasensor met optische beeldstabilisator en Carl Zeiss-lens en een 1080p Full HD-videorecorder.

Nokia Lumia 920
Nokia Lumia 920

De Nokia Lumia 820 is een stijlvolle middenklasse smartphone met een compacte behuizing en tegelijkertijd hoogwaardige prestaties. Hoewel de Nokia Lumia 820 dezelfde 'look & feel' heeft als de duurdere unibody Lumia-smartphones, heeft hij ook een verwisselbare behuizing. Dit maakt het niet alleen mogelijk om voor een eigen kleur te kiezen, maar maakt ook draadloos opladen mogelijk.

Het AMOLED-display van de Lumia 820 meet 4,3-inch en daarnaast het toestel voorzien van een 1,5GHz Dual Core Snapdragon S4, een 8-megapixel autofocuscamera met Carl Zeiss-lens met een 1080p Full HD-videorecorder en 8GB geheugen (in tegenstelling tot de Lumia 920 wel uitbreidbaar middels microSD).

Nokia Lumia 820
Nokia Lumia 820

Zowel de Lumia 920 als de Lumia 820 draaien op Windows Phone 8 (WP8), dat zorgt voor een nog persoonlijker smartphone-ervaring. Het toestel beschikt over een beginscherm dat je nog makkelijker kan afstemmen op persoonlijke voorkeuren. Daarnaast bieden de WP8-smartphones bewegende 'Live Tiles' op het startscherm voor realtime updates van de belangrijkste zaken (zoals sociale netwerken). Het is mogelijk om tussen Windows Phone 8-smartphones, Windows 8-PC's, tablets en de Xbox te synchroniseren. Dit houdt in dat je overal toegang hebt tot je bestanden, foto's, muziek en video's met het apparaat naar keuze. Met Internet Explorer 10 is het mogelijk sneller en veiliger te surfen op internet en ook zijn de Microsoft Office-apps ingebouwd. 

De Nokia Lumia 920 is verkrijgbaar in geel, rood, grijs, wit en zwart. De Nokia Lumia 820 is verkrijgbaar in rood, geel, grijs, blauw, paars, wit en zwart. Beschikbaarheid en prijzen verschillen per land en  zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

portablegear.nl