Interessant:

Geen iPhone 5 in stemhokje

nieuws 8 september 2012 om 15:30

Aankomende woensdag, 12 september, wordt de iPhone 5 gepresenteerd; tevens is het de dag dat Nederland stemt voor een nieuwe regering. Ironisch is dat experts zeggen dat het niet verstandig is smartphones in het stemlokaal toe te laten.

Natuurlijk kan je de iPhone 5 uberhaupt nog niet in het stemlokaal gebruiken: het toestel wordt aankomende woensdag eerst in de Verenigde Staten gepresenteerd en zal, naar verwachting - in oktober in Nederland te koop zijn.

Op de dag van de presentatie van de iPhone 5 moet Nederland ook naar de stembus. De presentatie van Apple's nieuwste high-end smartphone krijgt iets ironisch, omdat experts in Nederland juist adviseren om smartphones niet in stemhokjes toe te laten.

De Telegraaf meldt dat Wolter Pieters, beveilingsonderzoeker van de TU Delft, denkt dat de kans groot is dat bedrijven om een foto van een geheime stem vragen in ruil voor prijzen of kortingen. Ook zouden keuzes uit het stemhokje snel op Facebook of Twitter kunnen belanden, waar mensen achteraf spijt van kunnen krijgen, aldus de expert.

Verspreid je stemkeuze dus niet met een foto over internet en neem een voorbeeld aan Apple, dat alles over de iPhone 5 tot op het moment van release geheim houdt.

De Telegraaf


Gerelateerde producten