Interessant:

Archos 97 Carbon tablet geintroduceerd

nieuws 6 juli 2012 om 10:07

Archos introduceert de Archos 97 Carbon, een 9,7-inch Android 4.0-tablet, en het eerste model in de nieuwe Archos ELEMENTS-serie van instapmodel budget-tablets.

De Archos 97 Carbon heeft een strakke aluminium behuizing, weegt slechts 618 gram en is iets meer dan één centimeter dik. Het heldere 9,7-inch IPS-multitouchscreen heeft levendige kleuren en prima kijkhoeken. Daarnaast heeft Archos de 97 Carbon voorzien van een 1GHz-processor, 1GB RAM-geheugen, camera's aan de voor- en achterzijde (respectievelijk 0,3-megapixel en 2-megapixel) en het Android 4.0 Ice Cream Sandwich-besturingssysteem.

De Archos 97 Carbon biedt ook toegang tot de Google Play Store (Android Market), waarin je vele apps vindt. Alle bekende Google-apps (YouTube, Google Talk, Google+, Google Maps, Gmail, de Chrome browser) zijn al voorgeinstalleerd op de tablet, evenals de Office Suite Viewer (voor het lezen van Office-documenten) en een demo van de puzzelgame World of Goo. Het geheugen bedraagt 16GB en is uitbreidbaar middels microSD; daarnaast krijg je 5GB gratis opslaggeheugen in Google Drive.

"We willen een nieuwe serie tablets introduceren, die niet alleen betaalbaarheid combineert met een slank design, maar die ook is uitgerust met het beste van Google", zegt Henri Crohas, oprichter en CEO van Archos. "Met deze ELEMENTS-serie bieden we onze klanten precies dat. Het is de perfecte balans tussen hardware, softwareoptimalisatie en content dankzij het Google Play-ecosysteem."

De Archos 97 Carbon is beschikbaar vanaf juli 2012 voor  een adviesprijs van 249,99 euro. De 97 Carbon is het eerste model in Archos' nieuwe ELEMENTS-serie. Binnenkort komt het Franse bedrijf ook met een 7-inch en een 8-inch Carbon-variant.

Archos 97 Carbon
Archos 97 Carbon

portablegear.nl