Interessant:

Storing Vodafone zorgt voor problemen in heel Nederland

nieuws 4 april 2012 om 15:11

De storing bij Vodafone, door een brand nabij een netwerkcentrale van Vodafone in Rotterdam, houdt aan. De schade en de bijbehorende problemen blijken groot. De storing leidt ook buiten de Randstad tot problemen.

Het hollandsnieuwe abonnement (onderdeel Vodafone) van de redactie blijkt het tijdens het schrijven van dit artikel (15:00 uur woensdag 4 april) niet te doen. Aangezien de PortableGear redactie zich in Zutphen bevindt, zijn de problemen veel groter dan enkel de Randstad.

Een korte zoektocht op Twitter leert dat Vodafone klanten in heel Nederland, waaronder Groningen, Leeuwarden, Almelo, Hengelo, Enschede, Zwolle, Arnhem, Nijmegen en Tilburg last hebben van een onbereikbaar netwerk. 

Vodafone schrijft in een communique: "Uit veiligheidsoverweging werd vanochtend alle elektriciteit afgesloten, waardoor het 2G netwerk (bellen, SMS en machine to machine communicatie) en het 3G netwerk (mobiel internet) in de regio is uitgevallen. Hierdoor is in de regio geen sms, spraak en dataverkeer mogelijk. Ook klanten die buiten de regio zijn maar via deze netwerkcentrale geregistreerd zijn, ondervonden hinder. Dit probleem is inmiddels opgelost. Het verkeer van mensen buiten de regio die via deze netwerkcentrale geregistreerd zijn, wordt inmiddels omgeleid via Amsterdam. Nu ondervindt nog ongeveer 10-15% van de klanten hinder van de storing. Deze klanten bevinden zich allemaal in de regio."

Ook de service van hollandsnieuwe is verstoord. De prijsvechter van Vodafone schrijft op haar eigen site om 15:00 uur: "Wegens brand in een data centrum bij Vodafone in Rotterdam is onze dienstverlening op dit moment verstoord. Je kunt mogelijk problemen ondervinden met bellen of gebeld worden en het opzetten van dataverbindingen."

Vodafone verwacht aan het eind van de dag de problemen hersteld te hebben. De oplostijd van storingen blijkt in de praktijk lastig in te schatten, zo duurde het bij BlackBerry dagen voordat haar dienstverlening weer op peil was, terwijl op een middag was gerekend.

portablegear.nl