Interessant:

Samenwerking providers bij storing

nieuws 13 juli 2012 om 10:08

Vodafone, T-Mobile en KPN zijn bereid in de toekomst hun netwerk open te stellen voor klanten van de concurrent, als een van hen getroffen wordt door een storing.

Dat heeft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie aan de Tweede Kamer geschreven. De minister heeft met de providers gesprekken gevoerd over samenwerking bij storing naar aanleiding van de storing bij Vodafone, afgelopen april, toen veel mensen lang niet konden bellen, sms'en en mobiel internetten. Ook de overheid had hier veel last van.

Vodafone, T-Mobile en KPN zeggen in de toekomst bereid te zijn hun netwerk voor de concurrent open te stellen, mocht deze worden getroffen door een storing. Ze zien echter nog wel enige beren op de weg wat betreft technische problemen bij regionale en nationale roaming, overbelasting, kosten en privacy. Niettemin wil minister Verhagen van de providers graag concrete voorstellen horen hoe zij in de praktijk toch het netwerk voor elkaar kunnen openstellen.

De drie providers maken vooralsnog geen vaste afspraken voor compensatie van klanten bij een storing. Minister Verhagen gaat hier wel zelf een voorstel over doen.

KPN en Vodafone maakten vandaag officieel bekend "een gezamenlijke pilot te starten om te onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om in de toekomst meer mobiele opstelpunten te delen". De samenwerking moet op termijn leiden tot "betere dekking, lagere netwerkkosten voor operators en milieuvoordelen".

NU.nl