Interessant:

Microsoft Office 2012 geoptimaliseerd voor tablets

nieuws 4 april 2012 om 11:11

Microsoft Office 2012 (nu bekend onder de codenaam Office 15), dat waarschijnlijk later dit jaar tegelijkertijd met Windows 8 uitkomt, zal grotendeels geoptimaliseerd zijn voor het gebruik op tablets.

Microsoft Office 2012 (Office 15) zal waarschijnlijk later dit jaar rond dezelfde tijd als Windows 8†worden gepresenteerd. Net als Windows 8 zal Office 2012 grotendeels worden geoptimaliseerd voor tabletgebruik. De belangrijkste vernieuwing betreft dan ook de interface: iconen en symbolen staan in deze Office-editie verder uit elkaar en zijn wat groter, zodat het prettiger en eenvoudiger is om ze met je vingers te selecteren. De Office-ribbon, die voor het eerst geÔntroduceerd werd in Office 2007 en waarmee je snel wijzigingen kan doorvoeren, zal waarschijnlijk niet verdwijnen, al is deze niet ideaal voor touch-gebruik.

Microsoft Office 2012: PowerPoint 15
Microsoft Office 2012: PowerPoint 15

De co-auteurfuncties in Word en de Word Web App zijn in Office 2012 verbeterd: het is nu eenvoudig om snel te zien wanneer (en door wie) welke wijzigingen in een document zijn gemaakt. Uiteraard is ook de integratie met de andere Office Web Apps en Office 365 aanwezig. Volgens de geruchten beschikt Office 2012 daarnaast over een nieuwe app (naast het bestaande Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook en SharePoint). Deze app draagt mogelijk de naam Moorea en biedt de mogelijkheid om in een Metro-interface achtige omgeving layouts met afbeeldingen, tekst en links voor Word-documenten te†creŽren. Het is afwachten of Moorea daadwerkelijk in de uiteindelijke versie van Office 2012 zit.

Microsoft Office 2012: nieuwe Moorea-layout tool
Microsoft Office 2012: nieuwe Moorea-layout tool

TechRadar