Interessant:

TomTom sluit deal met De Telefoongids

nieuws 22 augustus 2011 om 10:08

De Telefoongids en TomTom werken samen en daardoor zijn nu 600.000 bedrijven in Nederland bereikbaar via de navigatiesystemen van TomTom middels TomTom Places.

De TomTom Places-applicatie is tevens gratis beschikbaar op de website en als iPhone App. Het succes van de iPhone-applicatie blijkt uit de nummer 1 positie in de categorie gratis van de Nederlandse iPhone App Store.

TomTom gebruikte eerder de gegevens van Google voor de lokale zoekfunctie op haar navigatiesystemen. Nu zal De Telefoongids haar uitgebreide lokale data aan TomTom leveren, waardoor niet alleen de adresgegevens, maar ook informatie zoals openingstijden te zien zijn. De gegevens worden beschikbaar gesteld op de TomTom-navigatiesystemen (zowel op de los verkrijgbare als on-board modellen), de website van TomTom Places en de gratis versie van de TomTom iPhone applicatie.

"Mensen zijn niet op weg naar een adres, maar naar een persoon of een bedrijf. Door deze samenwerking heb je als gebruiker van TomTom alleen nog maar de naam van het bedrijf nodig, bovendien kan je nu ook zoeken op categorie" aldus Johnas van Lammeren, Manager Online Marketing & Product Development bij De Telefoongids. "En door de uitgebreide specifieke informatie die over elk bedrijf bekend is kan je bijvoorbeeld direct bellen om te reserveren of een afspraak te maken. Deze nieuwe dienst en samenwerking met zon mooi bedrijf als TomTom past ook goedbij de vernieuwde strategie van De Telefoongids."