Interessant:

Acer blijft netbooks maken

nieuws 30 november 2011 om 10:49

Samsung maakte vorige week bekend volgend jaar te stoppen met de productie van 10-inch netbooks; in een reactie daarop heeft Acer laten weten dat het in 2012 wel netbooks op de markt blijft brengen.

Samsung stopt begin volgend jaar met productie van 10-inch netbooks om zich volledig te kunnen focussen op Ultrabooks en ultraportable-notebooks van 11,6-inch en 12-inch. De enige twee serieuze netbookfabrikanten die dan overblijven zijn Acer en Asus. Acer laat in een reactie op de actie van Samsung weten in 2012 wel door te gaan met productie van netbooks.

Volgens Acer is de vraag naar netbooks in opkomende markten als China, India en IndonesiŽ nog altijd groot. Acer zal zich met haar nieuwe netbooks dan ook vooral op deze markten gaan richten. Acer maakt relatief weinig winst op netbooks, maar door de grote volumes die op opkomende markten kunnen worden afgezet, blijft het toch een lucratieve productlijn voor Acer.

Acer is de grootste netbook-fabrikant van de wereld en het twee na grootste PC-merk van China en is plan om haar aanbod van netbooks in China binnenkort flink uit te breiden. In het derde kwartaal van 2011 verkocht Acer 1,7 miljoen netbooks: dat was goed voor 22 procent van de netbookmarkt. Asus (1,2 miljoen netbooks; 16 procent marktaandeel) en Samsung (840.000 netbooks; 10 procent marktaandeel) volgden. De Acer Aspire One 722 is momenteel een van de best verkochte netbooks.

Netbooks hebben vooral veel last van de concurrentie van tablets: in tweede kwartaal van 2011 werden (vooral dankzij de iPad 2) voor het eerst meer tablets dan netbooks verkocht.

Netbook News