Interessant:

TomTom Places zoekmachine uitgebreid

nieuws 19 juni 2012 om 11:10

TomTom heeft zijn TomTom Places-service, beschikbaar voor Android of iPhone, uitgebreid. De dienst is nu in totaal in tien Europese landen beschikbaar en heeft een database van 26 miljoen Nuttige Plaatsen.

Met TomTom Places zoek je niet op adressen, maar op bedrijven, winkels of andere NP's (Nuttige Plaatsen). Naast het adres biedt TomTom Places vervolgens allerlei extra informatie, zoals een routebeschrijving, informatie over openingstijden en betaalmethoden.áDe dienst is onlangs ge´ntroduceerd in Zweden, Oostenrijk, Noorwegen, Spanje en Ierland, en is nu in totaal in tien Europese landen beschikbaar.á

TomTom Places is online te raadplegen op mobiele apparaten met een gratis Android- of iPhone-app. Daarnaast is deze dienst ge´ntegreerd in TomTom-navigatieapparaten en ingebouwde navigatiesystemen. Met TomTom Places kan je een locatie zoeken en er direct naartoe bellen of erheen navigeren. De dienst houdt bij het navigeren bovendien rekening met de realtime verkeersinformatie van TomTom HD Traffic.

"Meer dan vijftig procent van alle lokale zoekopdrachten wordt tegenwoordig uitgevoerd met een mobiel apparaat", zegt Rogier van Egmond, Vice-President van TomTom Places. "Dit heeft tot gevolg dat het voor ons uiterst belangrijk is dat TomTom Places eenvoudig en snel te gebruiken is op TomTom-producten. Mensen vragen liever de weg naar een dichtbij gelegen locatie dan naar het adres en dat is precies wat TomTom Places hen biedt."

In Nederland heeft TomTom zijn restaurantdatabase versterkt door een samenwerking aan te gaan met IENS Independant Index (waarin onafhankelijke beoordelingen van restaurants zijn te vinden). "Het past binnen onze strategie om restaurantinformatie beschikbaar te maken op alle relevante mobiele media", zegt Bas Lens, Marketing Manager bij IENS. "TomTom stond hierbij altijd hoog op onze verlanglijst van potentiŰle partners. Door de samenwerking bereiken we nu in een klap alle TomTom-gebruikers met onze service. Hierdoor kunnen nog meer mensen eenvoudig en snel een goed restaurant vinden onderweg."

Naast de geografische uitbreiding zijn er in de afgelopen acht maanden twintig miljoen NP's toegevoegd aan TomTom Places. In oktober 2011 waren er in totaal 5,5 miljoen NP's, vandaag de dag zijn het er 26 miljoen.

portablegear.nl