Interessant:

TomTom introduceert GPS voor caravans en campers

nieuws 26 april 2012 om 12:38

TomTom heeft de TomTom GO LIVE Camper & Caravan geintroduceerd, een aangepaste versie van de TomTom GO LIVE 1005 WORLD die speciaal is bedoeld voor caravans en campers.

De TomTom GO LIVE Camper & Caravan is een gespecialiseerde uitvoering van de TomTom GO LIVE 1005 WORLD voor campers en caravans en biedt routes op maat voor verschillende voertuigtypen en vooraf geďnstalleerde speciale Points of Interest voor caravans (zoals kampeergebieden, chemische-toiletfaciliteiten en servicelocaties voor campers). Ook vind je op het systeem een speciale kaart van Europa voor campers en caravans, waarop de beste route - afhankelijk van het type, de snelheid, de afmetingen en het gewicht van het voertuig - is te vinden.

Wat betreft voertuigtype heb je de keuze uit personenauto, camper, auto met caravan of bestelwagen. De TomTom GO LIVE Camper & Caravan is overigens niet alleen voor campers en caravans te gebruiken, maar ook voor andere recreatievoertuigen, zoals trailers. Daarnaast wordt op basis van je type voertuig de verwachte aankomsttijd aangepast. Ook worden verkeerssituaties die problematisch zijn voor campers en caravans (zoals een te lage brug of een te smalle weg) vermeden.

De TomTom GO LIVE Camper & Caravan biedt dubbele montagemogelijkheden (het systeem is aan de voorruit of het dashboard te bevestigen), ondersteunt IQ Routes (routeinformatie op basis van gegevens van alle TomTom-gebruikers) en 1 jaar gratis LIVE Services (dit is inclusief TomTom HD Traffic, Google Local Search, TomTom Places en het delen van de bestemmig via Twitter). Daarnaast krijg je de beschikking over geavanceerde rijbaanbegeleiding, voice-command (voor stemopdrachten) en Bluetooth (om handsfree te kunnen bellen). 

TomTom GO LIVE Camper & Caravan
TomTom GO LIVE Camper & Caravan

"Veel TomTom-klanten hebben gevraagd om navigatie speciaal voor hun camper of caravan", zegt Joost Jetten, Vice-President Benelux en Zuidelijk Afrika  van TomTom. "De GO LIVE Camper & Caravan maakt een einde aan onnodig omrijden en ongewenste verrassingen onderweg. Het systeem berekent niet alleen de beste route, maar biedt ook relevante informatie tijdens de reis."

De TomTom GO LIVE Camper & Caravan is vanaf nu beschikbaar voor € 399,95 bij de ANWB, NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) en TomTom.com.

portablegear.nl