Interessant:

LG ontwikkelt True HD IPS-display

nieuws 10 oktober 2011 om 11:01

Na eerder de NOVA-schermtechnologie en 3D-schermtechnologie waarvoor geen speciale bril is benodigd te hebben ontwikkeld, komt LG nu op de LG Optimus LTE met de True HD IPS-schermtechnologie.

De heldere NOVA-technologie werd het eerst toegepast op de LG Optimus Black (P970). Met de LG Optimus 3D (P920) introduceerde het Koreaanse bedrijf begin dit jaar daarnaast hun eerste smartphone met een 3D-display, waarvoor geen speciale bril is benodigd.

Nu komt LG met het True HD IPS-display, dat het eerst wordt toegepast op de 4,5-inch LG Optimus LTE. Dankzij deze schermtechniek heeft het toestel onder meer een 1280 x 720 HD-resolutie met een 16:9-verhouding en een HD Movie Editor (waarmee je eenvoudige bewerkingen kan uitvoeren op HD-video's). De kleuren worden automatisch aangepast dankzij LG's exclusieve Mobile HD Graphic Engine.

LG claimt dat uit onderzoek blijkt dat IPS-schermen beter zouden presteren (onder meer op het gebied van helderheid, kleuraccuraatheid en accuduur) dan de AMOLED-schermtechnologie (toevalligerwijs van concurrent Samsung).

LG Optimus LTE: 4,5-inch True HD IPS-display
LG Optimus LTE: 4,5-inch True HD IPS-display

Voorlopig zullen we de True HD IPS-schermtechnologie nog niet in de Benelux zien, want de LG Optimus LTE is exclusief bestemd voor de Koreaanse markt.

Korean Newswire