Interessant:

HTC Rhyme'n'Bass: muziek-smartphones

nieuws 16 september 2011 om 17:03

Na deze week de HTC Sensation XE te hebben geintroduceerd, komt HTC volgende week waarschijnlijk met nog twee muziektelefoons: de HTC Rhyme en de HTC Bass. Een analyse van HTC's omarming van de consumentenmarkt.

HTC introduceert volgende week waarschijnlijk de HTC Rhyme en HTC Bass, twee Android-smartphones met de focus op muziek, die duidelijk bedoeld zijn voor de consumentenmarkt. Opmerkelijk voor een fabrikant die in het verleden jarenlang vooral bekend was van haar zakelijke Windows-smartphones. Tijd voor een overzicht van de snelle ontwikkeling van HTC in de laatste jaren.

2008. HTC wordt sexy: HTC Touch Diamond

Na jarenlang een degelijke, maar enigszins saaie, fabrikant van business-smartphones te zijn geweest, gooit HTC in 2008 het roer om met de introductie van de HTC Touch Diamond, die handig in de markt wordt gezet als concurrent van de populaire iPhone. Dankzij een opmerkelijk design en de nieuwe fraaie TouchFLO 3D-interface gooit HTC de schroom van de business-modellen van zich af en slaat de Touch Diamond ook aan bij consumenten.

2008 - 2009. HTC doet paringsdans met Google: omarming van Android

Qua toesteldesign en vernieuwende interface gaat het de goede kant op met HTC, maar het veel gebruikte Windows Mobile-besturingssysteem steekt schril af bij de gebruiksvriendelijkheid van de iPhone. HTC zoekt een goed alternatief en is er daarom als eerste bij om Google's Android-besturingssysteem te omarmen op onder meer de HTC Dream (beter bekend als de T-Mobile G1) en de HTC Magic. De snelle omarming van Android legt HTC bepaalt geen windeieren: het slaat al snel aan bij het grote publiek en de Taiwanese fabrikant kan Google's besturingssysteem als eerste op een slimme manier in haar smartphones integreren. Het is daarmee net een stapje voor op haar concurrenten, die later ook allemaal Android-smartphones op de markt zullen brengen.

2009. Heldhaftige interface: HTC Sense

In 2009 wordt de HTC Hero geintroduceerd, het eerste toestel met de vernieuwde HTC Sense-interface, dat de TouchFLO 3D-interface opvolgt. Het toestel is populair bij het grote publiek en de HTC Sense-interface wordt lovend ontvangen.

2011 (1). Multimedia-entertainment: OnLive, HTC Watch, 3D

Dit jaar breidde breidde HTC haar multimedia-entertainmentmogelijkheden uit met HTC Watch-service, waarmee je video's kan kopen of huren en streamen naar je HTC-smartphone. Ook investeerde het bedrijf in OnLive, een gaming-on-demand-cloudservice. Dankzij de immer groeiende Android Market, komen er ook steeds mobiele games voor je Android-smartphone. Verder kwam dit jaar HTC met haar eerste 3D-telefoon: de HTC EVO 3D.

2011 (2). Muziek-smartphones: HTC Sensation XE, HTC Rhyme en HTC Bass

Deze week heeft HTC een aanval op het portfolio van Sony Ericsson gedaan, de concurrent die zich het meeste profileert als producent van Android-muzieksmartphones. HTC introduceerde de HTC Sensation XE met Dr. Dre's Beats Audio-technologie en waarschijnlijk komen hier volgende week nog twee Android-muzieksmartphones bij. Deze lekten eerder uit als de HTC Bliss en de HTC Runnymede, maar krijgen respectievelijk waarschijnlijk officieel de 'muzikale' namen HTC Bass en HTC Rhyme. Met deze drie toestellen doet HTC een duidelijke aanval op de op markt van muziekgeorienteerde Android-smartphones. Officiele informatie over de Rhyme en Bass moet overigens nog volgen, dus de namen zijn op dit moment ook nog niet 100 procent zeker.

HTC Bass
HTC Bass

Naschrift: de HTC Rhyme is 20 september 2011 officieel aangekondigd.

Naschrift II: begin oktober 2011 volgde met de 4,7-inch HTC Sensation XL (eerder bekend als Runnymede) de tweede Beats Audio-smartphone van HTC.

portablegear.nl