Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm4,7" (234 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto HTC Sensation XL 1 Foto HTC Sensation XL 2 Foto HTC Sensation XL 3 Foto HTC Sensation XL 4 Foto HTC Sensation XL 5

Inleiding

De HTC Sensation XL is een multimedia-smartphone pur sang. Met een 4,7-inch high-res SuperLCD-scherm en optimale geluidservaring door de bemoeienis van rapper Dr. Dre met zijn Beats Audio-technologie zijn video, games en muziek perfect te kijken, spelen en luisteren. De HTC Sensation XL is de tweede Beats-telefoon van HTC. Eerder introduceerde HTC al de Sensation XE, die van een kleiner 4,3-inch display is voorzien. De Sensation XL draait op Android 2.3 met daar als schil omheen de HTC Sense-interface. Het toestel beschikt over een single-core 1,5GHz-processor, 16GB geheugen (niet uitbreidbaar), een 8-megapixel camera met dubbele LED-flitser en een 720p HD-videorecorder, WiFi, DLNA, Bluetooth 3.0, GPS, Flash-support, een 1,3-megapixel webcam en een 3,5mm poort waarop je alle standaard headsets kan aansluiten. Nieuw op de Sensation XL is de 'instant camera capture' (foto's worden direct genomen als je op de sluiterknop drukt - er is vrijwel geen sluitertijd) en het 'actieve lockscreen' (op het lockscreen kan je direct verschillende zaken bekijken, zoals statusupdates van je vrienden). De HTC Sensation XL wordt geleverd met lichtgewicht urBeats hoofdtelefoons, exclusief ontworpen voor integratie met het Beats Audio-profiel op de smartphone. De HTC Sensation XL herkent de urBeats hoofdtelefoon automatisch en past daar direct het profiel op aan voor de optimale Beats geluidservaring. Verder lezen... - HTC Sensation XL vs. Sensation XE: verschil

Apparaat & afmetingen

De HTC Sensation XL is een music-smartphone met Beats Audio met een gewicht van 163 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 13,3 x 7,1 x 1,0 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 710 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 360 uur. De HTC Sensation XL is enkel verkrijgbaar in de kleur wit.

Bel- & datafuncties

De HTC Sensation XL ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Sensation XL kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC Sensation XL kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Sensation XL heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. De Sensation XL heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC Sensation XL bedien je middels een touchscreen. De HTC Sensation XL heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De HTC Sensation XL is uitgerust met een Super LCD kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Dit scherm heeft een resolutie van 960 x 540 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC Sensation XL draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC Sensation XL

Van de HTC Sensation XL staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Sensation XL is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,2. Lees in het HTC Sensation XL testoverzicht de testen

Specificaties HTC Sensation XL

Algemeen
ProductHTC Sensation XL
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht163 gram
Afmetingen133,0 x 71,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.600 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1,5 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm4,7" (234 ppi)
Resolutie960 x 540px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB 2.0