Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,7" (252 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC Rhyme 1 Foto HTC Rhyme 2 Foto HTC Rhyme 3 Foto HTC Rhyme 4

Inleiding

De HTC Rhyme is een stijlvole muziek-ladyphone met Android 2.3 Gingerbread en een 3,7-inch superLCD-touchscreen met de nieuwe HTC Sense 3.5-interface (met onder meer een nieuw en overzichtelijker startscherm). Het toestel heeft 4GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD. Met WiFi, Bluetooth 3.0, WiFi-hotspotfunctionaliteiten, push e-mail en een VGA-webcam, is de connectiviteit dik in orde. Het toestel is voorzien van een 5-megapixel camera met LED-flitser en bevat functies als gezichtsherkenning, 'Action Burst Scene' (maak in één keer vijf shots van een gebeurtenis) en een panorama-modus. De HTC Rhyme komt in het wit en wordt geleverd met oordopjes, een docking station, een stijlvol hoesje en met een kubusje aan een kabel (een zogenaamde "Charm Cable"), die oplicht bij inkomende oproepen

Apparaat & afmetingen

De HTC Rhyme is een music-smartphone met een gewicht van 130 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,9 x 6,1 x 1,1 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 620 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 340 uur. De HTC Rhyme is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Bel- & datafuncties

De HTC Rhyme ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Rhyme kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC Rhyme kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Rhyme heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Rhyme heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC Rhyme bedien je middels een touchscreen. De HTC Rhyme heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De HTC Rhyme is uitgerust met een Super LCD kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC Rhyme draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC Rhyme

Van de HTC Rhyme staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Rhyme is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het HTC Rhyme testoverzicht de testen

Specificaties HTC Rhyme

Algemeen
ProductHTC Rhyme
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht130 gram
Afmetingen119,0 x 61,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.600 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,7" (252 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB