Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.1
Opslag MB
Scherm2,8" (143 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto HTC Touch Diamond 1 Foto HTC Touch Diamond 2 Foto HTC Touch Diamond 3 Foto HTC Touch Diamond 4 Foto HTC Touch Diamond 5 Foto HTC Touch Diamond 6 Foto HTC Touch Diamond 7

Inleiding

De HTC Touch Diamond is het nieuwe flagship van HTC. De Touch Diamond is in mei 2008 aan de pers getoond en vult de succesvulle Touch reeks, bestaande uit de HTC Touch, de HTC Touch Cruise en de HTC Touch Dual, aan. De HTC Touch Diamond maakt gebruikt een nieuw innovatief touch interface, genaamd TouchFLO 3D, die de interactie met de telefoon lekker soepelt maakt. De HTC Touch Diamond is zeer geschikt voor internet door de snelle HSDPA-verbinding en aanwezige applicaties voor YouTube en Google Maps. Ook het display is speciaal op internet gericht: je kan makkelijk op websites inzoomen en de inhoud optimaliseren op het scherm. Als je je telefoon zijdelings houdt, draait de webpagina automatisch mee. De HTC Touch Diamond beschikt verder over het besturingssysteem Windows Mobile 6.1, zodat je er veel verschillende applicaties op kan draaien. Daarnaast beschikt de telefoon uiteraard ook over een muziek/mediaplayer en 3.2 megapixel camera met autofocus. Begin juni 2008 kondigde HTC ook een toetsenbord variant van de HTC Diamond aan, de HTC Touch Pro. De HTC Touch Diamond werd in januari 2009 opgevolgd door de HTC Touch Diamond2.

Apparaat & afmetingen

De HTC Touch Diamond is een Windows 6.1 smartphone met een gewicht van 110 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,20 x 5,10 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 240 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 300 uur. De HTC Touch Diamond is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De HTC Touch Diamond ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Touch Diamond kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Touch Diamond kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Touch Diamond heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Touch Diamond heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC Touch Diamond heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Touch Diamond is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De HTC Touch Diamond draait op Windows Mobile 6.1. Met Windows Mobile 6.1 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen HTC Touch Diamond

Van de HTC Touch Diamond staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Touch Diamond is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees in het HTC Touch Diamond testoverzicht de testen

Specificaties HTC Touch Diamond

Algemeen
ProductHTC Touch Diamond
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht110 gram
Afmetingen102,0 x 51,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag4 GB
Scherm
Scherm2,8" (143 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB