Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 1.1
Opslag MB
Scherm3,0" (192 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto T-Mobile G1 1 Foto T-Mobile G1 2 Foto T-Mobile G1 3 Foto T-Mobile G1 4

Inleiding

De T-Mobile G1, ook wel bekend als HTC G1 of HTC Dream, is de eerste mobiele telefoon die draait op het besturingssysteem Android van Google. De T-Mobile G1 is een smartphone met uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en een volledig 3" inch touchscreen. De G1 combineert touchscreen functionaliteit en een QWERTY-toetsenbord met een mobiele web-ervaring, inclusief populaire Google-producten als Google Maps Street View, Gmail en YouTube. Wat betreft multimedia-functionaliteiten is de G1 behoorlijk compleet met HSDPA voor snel internet, WiFi, GPS en 3 megapixel camera. Push e-mail wordt eveneens ondersteund. E-mail verloopt logischerwijs via Gmail. Microsoft Exchange wordt niet ondersteund. De T-Mobile G1 is ontstaan uit een samenwerking tussen T-Mobile, HTC en Google. Deze eerste Android Phone is vanaf het eerste kwartaal van 2009 beschikbaar in Nederland, in een witte en in een zwarte variant. Begin 2009 introduceerde HTC in samenwerking met Vodafone de tweede Android-telefoon, de HTC Magic; dit model kwam in juli 2009 bij T-Mobile uit onder de naam T-Mobile myTouch 3G.

Apparaat & afmetingen

De T-Mobile G1 is een eerste smartphone met besturingssysteem Android van Google met een gewicht van 158 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,70 x 5,60 x 1,70 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 320 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 420 uur. De T-Mobile G1 is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en grijs.

Bel- & datafuncties

De T-Mobile G1 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de G1 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de T-Mobile G1 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De T-Mobile G1 heeft 256 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De G1 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de T-Mobile G1 kan je zowel audio (MP3, WAV, OGG, AMR, WMV en AAC) als video (MPEG) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De T-Mobile G1 heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De T-Mobile G1 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De T-Mobile G1 draait op Android 1.1. Android 1.1 is de eerste versie van Google's mobiele besturingssysteem en kwam in 2008 op de markt. In feite is dit nog een beta-versie en vergeleken met zijn opvolgers is deze versie behoorlijk instabiel en missen er nog veel functies. Let op: Android 1.1 ondersteunt niet de populaire apps Angry Birds en WhatsApp.

Prijzen en beoordelingen T-Mobile G1

Van de T-Mobile G1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De T-Mobile G1 is door 10bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,1. Lees in het T-Mobile G1 testoverzicht de testen

Specificaties T-Mobile G1

Algemeen
ProductT-Mobile G1
Aankondiging2008
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht158 gram
Afmetingen117,0 x 56,0 x 17,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 1.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 528 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag256 MB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (192 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB