Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm4,3" (256 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC EVO 3D 1 Foto HTC EVO 3D 2 Foto HTC EVO 3D 3 Foto HTC EVO 3D 4 Foto HTC EVO 3D 5 Foto HTC EVO 3D 6 Foto HTC EVO 3D 7

Inleiding

De HTC EVO 3D is de eerste 3D-smartphone van HTC. De EVO 3D heeft een 4,3-inch qHD (540 x 960 pixels) touchdisplay, dat beelden in 3D toont - zonder dat je daarvoor een apart brilletje nodig hebt. Tevens is het toestel aan de achterzijde voorzien van een 5-megapixel camera met een dubbele lens, zodat je er 3D-foto's en 3D-video's mee kan maken. Filmen is mogelijk in 720p HD-kwaliteit. Handig is de 2D/3D-switch aan de rechterzijde van het toestel, waarmee je eenvoudig en snel wisselt tussen 2D- en 3D-weergaves (ook in de cameramodus). Met de 1,3-megapixel frontcamera behoort videochatten tot de mogelijkheden. De HTC EVO 3D draait op Android 2.3.4 Gingerbread en de ingebouwde browser ondersteunt Adobe Flash, zodat ook Flash-websites prima te bekijken zijn. Voor de interace is verder gebruik gemaakt van HTC Sense 3.0, dat je helemaal naar smaak kan customizen. De HTC EVO 3D biedt dankzij de 1,2GHz Qualcomm Snapdragon-processor krachtige prestaties en uiteraard is ook de connectiviteit optimaal met ondersteuning van WiFi, 3G/HSDPA en Bluetooth 3.0, DLNA en GPS. Verder ondersteunt de HTC EVO 3D de HTC Watch-videodienst, waarmee je video's kan huren en naar het toestel streamen. Op de EVO 3D zijn video's in 1080p Full HD-kwaliteit te bekijken en middels HDMI (1.3) koppel je het toestel eenvoudig aan je HD-televisie.

Apparaat & afmetingen

De HTC EVO 3D is een 3D-smartphone met een gewicht van 170 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,60 x 6,50 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 450 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 355 uur. De HTC EVO 3D is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC EVO 3D ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de EVO 3D kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC EVO 3D kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC EVO 3D heeft 1 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De EVO 3D heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de HTC EVO 3D kan je zowel audio (MP3, AAC+, WAV en WMA) als video (MP4, Xvid, H.263, H.264 en WMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De HTC EVO 3D heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC EVO 3D is uitgerust met een Super LCD kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Dit scherm heeft een resolutie van 960 x 540 pixels. De HTC EVO 3D draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen HTC EVO 3D

Van de HTC EVO 3D staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC EVO 3D is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het HTC EVO 3D testoverzicht de testen

Specificaties HTC EVO 3D

Algemeen
ProductHTC EVO 3D
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht170 gram
Afmetingen126,0 x 65,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.730 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag1 GB + microSD
Scherm
Scherm4,3" (256 ppi)
Resolutie960 x 540px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB