Interessant:

PlayStation 1-gameconverter voor Sony Ericsson Xperia Play

nieuws 13 september 2011 om 08:27

Een slimme hacker heeft PSXperia ontwikkeld, tools waarmee je op legale wijze PlayStation 1-games die je reeds bezit kan omzetten om ze te spelen op de Sony Ericsson Xperia Play, de 'PlayStation Phone'.

Dat betekent dat je PlayStation 1-games die je reeds bezit niet nog een keer apart hoeft aan te schaffen via PlayStation Suite (Sony's mobiele PlayStation Store), omdat je ze nu met behulp van de tool kan spelen op je Sony Ericsson Xperia Play. Dit geldt ook voor games die (nog) niet verkrijgbaar zijn via PlayStation Suite!

PSXeria is een bundeling van tools waarmee je de Crash Bandicoot-game (die op alle Xperia Play is voorgeinstalleerd) kan rippen en zich laten voordoen als elke andere PlayStation 1-game die je bezit. Ook kan je een icoon voor de game aanmaken, zodat je deze direct kan opstarten vanuit de PlayStation Pocket-app.

Hoewel het gebruik van PSXeria legaal in Nederland is als je de officiele PlayStation 1-games in bezit hebt, is het geen officiele software van Sony. Het gebruik is daarom voor eigen risico.

PSX-Scene