Interessant:

TomTom strikt Jeremy Clarkson (Top Gear) als navigatiestem

nieuws 12 september 2011 om 09:59

TomTom heeft Jeremy Clarkson, de presentator van het bekende autoprogramma Top Gear, gestrikt als navigatiestem. Een opmerkelijke keuze, omdat Clarkson niet altijd even positief is geweest over de betrouwbaarheid van navigatiesystemen.

Het inspreken van een voice-over voor iets ander dan het BBC-programma Top Gear is niet nieuw voor Clarkson. Hij leent zijn stem ook voor de Xbox 360-game Forza 4 Motorsport, die later dit jaar uitkomt.

Navigeren met Clarkson als navigatiestem zal overigens niet erg ontspannen zijn. Op zijn typische wijze zal hij je telkens toeschreeuwen als je een afslag mist: "Turn right. Turn RIGHT. You missed it! For the love of...!"

"Het is inderdaad niet de meest subtiele navigatiestem", bevestigt Clarkson. Maar als je meer rust wil hebben, is er ook een 'Stig-modus'. Die zegt helemaal niets, net als in het tv-programma... Enige jaren geleden verscheen ook Top Gear: The Mobile Game voor de mobiele telefoon.

Enkele andere bijzondere navigatiestemmen die TomTom de afgelopen jaren uitbracht, zijn onder meer die van Homer Simpson, SpongeBob, Yoda (Star Wars) en van Andre van Duins personages Jan Wijdbeens en Dik Voormekaar.

Daily Mail