Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Google Nexus S 1 Foto Google Nexus S 2 Foto Google Nexus S 3 Foto Google Nexus S 4 Foto Google Nexus S 5 Foto Google Nexus S 6 Foto Google Nexus S 7 Foto Google Nexus S 8 Foto Google Nexus S 9

Inleiding

De Samsung Google Nexus S (i9020 / i9023) is de opvolger van de Google Nexus One (die werd gefabriceerd door HTC) en het is de eerste smartphone met Google's Android 2.3 Gingerbread-besturingssysteem. Deze vernieuwde Android-versie biedt onder meer een snellere en intuitievere manier om tekst in te voeren en je kan er met slechts enkele klikken een woord mee selecteren en kopieren en plakken. Daarnaast is het downloadmanagement verbeterd en wordt standaard internetbellen (SIP/VoIP) en NFC ondersteund. De NFC-technologie biedt de mogelijkheid om met de Nexus S betalingen te verrichten. Met de nieuwe camera-applicatie in Gingerbread kan je meerdere camera's selecteren, inclusief de frontcamera. De Google Nexus S heeft een VGA-frontcamera om mee te videochatten en een 5-megapixel camera met LED-flitser en 720 x 480p video-opname-modus voor het maken van foto's en video's. Voor de beste connectiviteit beschikt de Nexus S over WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth 2.1, push e-mail en natuurlijk applicaties voor bekende Google-diensten als Gmail, Google Talk, Picasa en YouTube. Tevens is het toestel te gebruiken als WiFi-hotspot voor zes andere mobiele apparaten als tablets of laptops. De Google Nexus S heeft een zeer helder 4-inch multitouch super-LCD-touchscreen en een krachtige 1GHz-processor, waardoor je er prima video's op kan bekijken. Via de 3,5mm poort is elke standaard headset aan te sluiten. FM-radio ontbreekt echter. De Google Nexus S heeft 16GB geheugen dat niet verder uitbreidbaar is. Dit model is in oktober 2011 opgevolgd door de Samsung Galaxy Nexus†(de eerste Android 4.0-smartphone). Verder lezen >> Samsung Google Nexus S hands-on

Apparaat & afmetingen

De Google Nexus S is een Android 2.3-smartphone met een gewicht van 129 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,40 x 6,30 x 1,10 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 360 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 428 uur. De Google Nexus S is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De Google Nexus S ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Nexus S kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Google Nexus S kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Google Nexus S heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Nexus S heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Google Nexus S kan je zowel audio (MP3, WAV, eAAC+, AC3 en FLAC) als video (MP4, DivX, WMV, H.264 en H.263) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Google Nexus S heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5.00 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0.3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Google Nexus S is uitgerust met een Super LCD kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels. De Google Nexus S draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Google Nexus S

Van de Google Nexus S staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Google Nexus S is door 12bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,4. Lees in het Google Nexus S testoverzicht de testen

Specificaties Google Nexus S

Algemeen
ProductGoogle Nexus S
Aankondiging2010
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht129 gram
Afmetingen124,0 x 63,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB