Interessant:

HP trekt stekker uit Palm en webOS

nieuws 19 augustus 2011 om 09:51

HP trekt de stekker uit webOS; de Amerikanen stoppen daarom ook met de (recent uitgebrachte) HP TouchPad, HP Pre 3 en HP Veer. Het is een behoorlijk afgang, want speciaal voor webOS nam HP in 2010 nog Palm over voor 910 miljoen euro.

HP betaalde in 2010 910 miljoen euro voor Palm en meldde toen dat "Palms innovatieve webOS-besturingssysteem een ideaal platform biedt waarmee HP zijn mobiele strategie kan uitbreiden en een unieke HP-ervaring kan bieden op verschillende soorten connected devices". Blijkbaar was webOS toch niet zo'n "ideaal platform", want HP trekt nu alweer de stekker uit het webOS-platform.

HP annuleert alle webOS-tablets en -smartphones, dus de HP TouchPad, HP Pre 3 en HP Veer zijn alweer ter ziele. De verkrijgbaarheid van deze apparaten was al problematisch. Tragisch is dat het webOS wel redelijk positief is ontvangen, hoewel het aantal beschikbare apps erg beperkt bleef.

Maar echt tragisch is het verhaal natuurlijk voor Palm, ooit een grote naam in het smartphone- en PDA-segment. Zij dachten wellicht dat met de overname door HP de (technische) erfenis van Palm voor de in de toekomst zou zijn veilig gesteld, maar niets blijkt dus minder waar. Het lijkt nu definitief afgelopen voor Palm.

Voor de vorm zegt HP nog "in de toekomst de waarde van het webOS-platform te evalueren", een nette manier om te zeggen dat ze er geen brood meer in zien. HP laten verder weten Autonomy Corporation, een IT-dienstenverlener te willen kopen: hieruit kan men opmaken dat HP zich in de toekomst wellicht meer op (zakelijke) dienstverlening wil richten. Daartoe heeft het bedrijf ook de HP Slate 500, een Windows-tablet, in de planning staan.

HP