Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWebOS
Opslag32 GB
Scherm9,7" (132 ppi)
Camera1,3 megapixel
Foto HP TouchPad 1 Foto HP TouchPad 2 Foto HP TouchPad 3 Foto HP TouchPad 4 Foto HP TouchPad 5 Foto HP TouchPad 6 Foto HP TouchPad 7 Foto HP TouchPad 8 Foto HP TouchPad 9 Foto HP TouchPad 10 Foto HP TouchPad 11

Inleiding

De HP TouchPad is met een display van 9,7-inch even groot als de Apple iPad. Dankzij de zeer krachtige 1,2GHz dual-core Qualcomm Snapdragon-processor en het door Palm ontwikkelde WebOS is de TouchPad zeer geschikt om te multitasken. Menu's worden weergegeven als zogenaamde 'cards' waar je makkelijk door heenbladert. Handig is de HP Synergy-functionaliteit die de verschillende manieren van communiceren eenvoudig samenbrengt. Zo kan je bijvoorbeeld direct een mail typen zonder dat je een aparte applicatie hoeft op te starten. Dankzij WiFi en de ingebouwde 1,3-megapixel webcam behoort videochatten tot de mogelijkheden. De HP TouchPad beschikt daarnaast over Microsoft Exchange met push e-mail functionaliteit, aGPS, Bluetooth, een 3,5mm poort, stereo speakers en 16GB of 32GB geheugen. Dankzij de ondersteuning van Adobe Flash Player 10.1 kan je Flash-websites volledig bekijken. De HP TouchPad is compatibel met HP printers (zodat je draadloos bestanden kan uitprinten) en dankzij de Touchstone-technologie ook met HP WebOS-smartphones. Je hoeft de TouchPad slechts even met je WebOS-smartphone aan te tikken om de apparaten contact te laten maken. Applicaties voor WebOS download je in de HP WebOS App Catalog. De HP TouchPad is uit te breiden met verschillende los verkrijgbare accessoires, zoals een toetsenbord en een Touchstone-kickstand. Naast de TouchPad voert HP ook HP Slate 500, een 8,9-inch tablet met Windows 7 voor de zakelijke markt.

Apparaat & afmetingen

De HP TouchPad is een 9,7-inch WebOS-tablet met een gewicht van 740 gram. De afmetingen van het tablet zijn 24,00 x 19,00 x 1,40 centimeter.

Hardware

De HP TouchPad draait op een 1 GHz Snapdragon S3 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Naast een 16 GB variant is de HP TouchPad ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 32 GB. De grootte van het werkgeheugen is onbekend. De maximale resolutie van het 9,7\" scherm is 1024 x 768 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de TouchPad ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staan geen USB-poorten tot je beschikking. Daardoor is de HP TouchPad slecht uit te breiden met randapparatuur. Verder bezit de TouchPad in- en uitgangen voor internet en audio. Een extern scherm behoort niet tot de mogelijkheden. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De HP TouchPad kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De HP TouchPad draait op WebOS. WebOS is het mobiele besturingssysteem van Palm dat in 2009 voor het eerst werd geintroduceerd op de Palm Pre. Centraal in WebOS, dat is gebaseerd op Linux, staat multitasking en web 2.0-integratie. In 2010 is Palm overgenomen door HP en sindsdien staat dit besturingssysteem ook bekend als HP WebOS. WebOS is geoptimaliseerd voor multitasking en de HP Synergy-functionaliteit brengt verschillende manieren van communiceren eenvoudig samen. Let op: WebOS ondersteunt geen WhatsApp. Wel kan je er Angry Birds voor downloaden.

Prijzen en beoordelingen HP TouchPad

Van de HP TouchPad staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HP TouchPad is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,2. Lees in het HP TouchPad testoverzicht de testen

Specificaties HP TouchPad

Algemeen
ProductHP TouchPad
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht740 gram
Afmetingen240,0 x 190,0 x 14,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWebOS
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S3
Kloksnelheid1 core (max 1,2 GHz)
RAMOnbekend
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm9,7" (132 ppi)
Resolutie1.024 x 768px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera1,3 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee