Interessant:

HP webOS wordt open source

nieuws 12 december 2011 om 10:03

HP heeft de broncode van het webOS - dat het eerder leek te hebben afgeschreven - vrijgegeven: webOS is nu open source zodat ook externe ontwikkelaars ermee aan de slag kunnen.

Daarnaast zegt HP zelf ook actief te blijven bij de "ontwikkeling en support van webOS". Door webOS open source te maken, hoopt HP dat het aantal apps en webdiensten voor webOS aanzienlijk zal verbeteren en groeien. "webOS is het enige platform dat vanaf de basis is ontwikkeld voor mobiel en cloud-connected gebruik", aldus Meg Whitman, CEO van HP.

HP kocht webOS-ontwikkelaar Palm in 2010 voor 910 miljoen euro, speciaal om het webOS in handen te krijgen. Groot was dus ook de verrassing toen HP in augustus 2011 het vertrouwen in haar webOS-producten (zoals de HP TouchPad) opzegde en webOS leek te dumpen. Dankzij deze actie kelderde de prijs van de TouchPad-tablet zodanig dat het toch een van de beste verkopende tablets van 2011 werd.

Het is niet duidelijk of er ook nieuwe webOS-apparaten op de markt komen. Voorlopig ziet dat er niet naar uit, al gaan er wel geruchten dat HP een nieuwe webOS-tablet in de planning heeft staan.

HP Newsroom