Interessant:

HP koopt Palm voor voor 910 miljoen euro

nieuws 29 april 2010 om 10:01

De geruchten over een wie Palm gaat overnemen zijn voorbij: HP heeft officieel aangekondigd Palm over te nemen voor 1,2 miljard dollar, zo'n 910 miljoen euro.

Geruchten over een overname van Palm deden al lange tijd de ronde. Daarbij werden Lenovo en HTC en Dell en Nokia als potentiele overnamekandidaten genoemd. Verrassend genoeg is het nu de Amerikaanse elektronicagigant Hewlett-Packard die het noodlijdende Palm overneemt.

HP betaalt 5,70 dollar, ongeveer 4,30 euro, per aandeel voor Palm. Het totale overnamebedrag ligt daarmee rond de 910 miljoen euro. De directies van beide bedrijven zijn al akkoord gegaan met de overname.

HP hoopt dat de combinatie van HP's wereldwijde bekendheid en financiele mogelijkheden met het geavanceerde Palm webOS-platform (bekend van de Palm Pre en Palm Pixi) HP zal helpen een duidelijker gezicht te geven in de snel groeiende en aantrekkelijke smartphone-markt.

"Palms innovatieve webOS-besturingssysteem biedt een ideaal platform waarmee HP zijn mobiele strategie kan uitbreiden en een unieke HP-ervaring kan bieden op verschillende soorten connected devices", aldus Todd Bradley, CEO van HP.

HP