Interessant:

Samsung en Lenovo: interesse in HP

nieuws 22 augustus 2011 om 12:51

Vorige week maakte HP niet alleen bekend te stoppen met webOS, maar liet het ook weten de PC-afdeling te willen verkopen. Samsung en Lenovo hebben interesse.

Dat meldt persbureau Bloomberg. HP maakt vorige week bekend te stoppen met het webOS, ondanks dat het bedrijf speciaal daartoe in 2010 Palm had overgenomen voor 910 miljoen euro. HP stopt met alle huidige webOS-producten: de HP TouchPad, de HP Pre 3 en de HP Veer.

HP maakte vorige week niet alleen bekend te stoppen met webOS, het liet ook weten de PC-afdeling te willen verkopen - ondanks dat het bedrijf momenteel marktleider is in dat segment. Onderdeel van HP's PC-divisie is Compaq, dat HP in 2002 overnam. HP wil zich in de toekomst meer gaan richten op (zakelijke) dienstverlening en wil daartoe de Brits-Amerikaanse IT-dienstverlener Autonomy Corporation overnemen. Om dit te financieren moet HP mogelijk de PC-divisie verkopen.

Analisten schatten de waarde van de PC-divisie van HP op ongeveer 8,3 miljard euro. Volgens persbureau Bloomberg zouden Samsung en Lenovo de belangrijkste gegadigden zijn om de divisie over te nemen. Het Chinese Lenovo nam in 2005 eerder de PC-divisie (ThinkPad-serie) van IBM over voor ongeveer 1,2 miljard euro.

Bloomberg