Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWebOS
Opslag MB
Scherm2,6" (197 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HP Veer 1 Foto HP Veer 2 Foto HP Veer 3 Foto HP Veer 4 Foto HP Veer 5

Inleiding

De HP Veer kan gezien worden als de opvolger van de Palm Pixi. Dit slider-model heeft een 2,6-inch touchscreen en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Net als de gelijktijdig aangekondigde HP Pre 3 beschikt de HP Veer over het door Palm ontwikkelde WebOS 2.2-besturingssysteen, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, 3G/HSPDA, Bluetooth, aGPS, Microsoft Exchange met push e-mail, aGPS, een 5-megapixel camera en een 3,5mm poort. Op de HP Veer zijn chatgesprekken eenvoudig om te zetten naar telefoongesprekken. De Qualcomm-processor is met 800MHz echter trager dan de 1,4GHz-processor van de Pre 3 en dit model is alleen leverbaar met 8GB geheugen (niet uitbreidbaar). Een HD-videorecorder (wel op de Pre 3 aanwezig) ontbreekt eveneens. Applicaties voor WebOS zijn te downloaden in de HP WebOS App Catalog. Tegelijkertijd met de Veer en de Pre 3 is de HP TouchPad webOS-tablet aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De HP Veer is een supercompacte webOS-smartphone met een gewicht van 103 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 8,40 x 5,50 x 1,50 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 300 uur.

Bel- & datafuncties

De HP Veer ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Veer kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HP Veer kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HP Veer heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Veer heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de HP Veer kan je zowel audio (MP3, WAV en eAAC+) als video (MP4, H.264 en H.263) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De HP Veer heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HP Veer is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). Dit scherm heeft een resolutie van 400 x 320 pixels. De HP Veer draait op WebOS. WebOS is het mobiele besturingssysteem van Palm dat in 2009 voor het eerst werd geintroduceerd op de Palm Pre. Centraal in WebOS, dat is gebaseerd op Linux, staat multitasking en web 2.0-integratie. In 2010 is Palm overgenomen door HP en sindsdien staat dit besturingssysteem ook bekend als HP WebOS. WebOS is geoptimaliseerd voor multitasking en de HP Synergy-functionaliteit brengt verschillende manieren van communiceren eenvoudig samen.

Prijzen en beoordelingen HP Veer

Van de HP Veer staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HP Veer is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 4,5. Lees in het HP Veer testoverzicht de testen

Specificaties HP Veer

Algemeen
ProductHP Veer
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht103 gram
Afmetingen84,0 x 55,0 x 15,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWebOS
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 800 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB
Scherm
Scherm2,6" (197 ppi)
Resolutie400 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB