Interessant:

Windows 8 logo verliest kleurtjes

nieuws 20 februari 2012 om 09:50

Het nieuwe logo van Windows 8, dat later dit jaar uitkomt, verliest haar bekende rood/groen/blauwe/gele kleuren; in overeenstemming met de nieuwe Metro-interface zijn het nu vier lichtblauwe 'Live Tiles'.

Windows 8 (dat zowel bedoeld is voor tablets als PC's) staat gepland voor later dit jaar. Meest opvallende nieuwe element aan Windows 8 is de Metro-interface, die erg veel lijkt op de huidige Windows Phone 7-interface.

Het startscherm van Windows 8 is nu, net als bij Windows Phone 7, een serie (te customizen) kleurrijke 'Live Tiles', waarop je direct updates (het weer of sociale netwerken etc.) ziet of van waaruit je direct een applicatie kan opstarten. Microsoft noemt het de 'Metro-interface', naar de gelijkenis met de eenvoudige en heldere bewegwijzering, zoals in de metro. Voor de liefhebbers is er overigens toch ook nog een menu met de 'ouderwetse' taakbalk beschikbaar.

Windows 8 is een belangrijke nieuwe start voor Microsoft en de softwaregigant vindt dat daar een nieuw logo bijhoort. Net als de interface lijkt het logo, volgens Microsoft, ook "op de bewegwijzering van metro's en vliegvelden" en verder noemt Microsoft het nieuwe logo "authentiek digitaal" en "bescheiden maar vertrouwelijk".

Windows 8 logo verliest kleurtjes
Windows 8 logo verliest kleurtjes

Windows BLog