Interessant:

Microsoft toont Windows 8 preview

nieuws 3 juni 2011 om 12:57

Microsoft heeft deze week op de Computex 2011-beurs in Taiwan een preview getoond van Windows 8; het nieuwe besturingssysteem lijkt bijzonder veel op Windows Phone 7.

'Windows 8' - eerder ook bekend als 'Windows Next' - is voorlopig nog de codenaam voor Microsofts nieuwe Windows-versie. De daadwerkelijke naam blijft nog een verrassing. Windows 8 wordt een multi-platform besturingssysteem, dat zowel bedoeld is voor tablets als PC's. Zowel touch-besturing als besturing met muis en toetsenbord wordt daarom ondersteund.

De interface van Windows 8 lijkt zowel qua kleur als stijl erg op Windows Phone 7. Net als het mobiele besturingssysteem heeft Windows 8 zogenaamde 'Live Tiles' (tegeliconen) op het startscherm. Vanuit een Live Tile kan je direct een applicatie opstarten en in de Live Tile worden de laatste updates van de betreffende applicatie (bijvoorbeeld Facebook of het weer) getoond.

In de preview is te zien hoe soepel en eenvoudig multitasking in Windows 8 gaat: je sleept simpelweg een nieuw applicatiemenu in beeld, naast de toepassing die je op dat moment draait. Daarnaast is het on-screen typen vereenvoudigd door de mogelijkheid het toetsenbord op te delen in twee stukken aan de rand van het scherm: zo tik je snel met je duimen.

Windows 8 is nog in ontwikkeling, dus het kan nog enige tijd duren voordat Microsoft het officiele product aankondigt. PortableGear zette eerder alle Windows 8 geruchten op een rij.

Microsoft